Factori precum specificul locatiilor, atmosfera, designul sau meniul oferit, au condus echipa Exact Cercetare si Consultanta spre identificarea a 7 tipologii dominante de localuri in Centrul Vechi al Bucurestiului.

Analizand factori precum specificul locatiilor, atmosfera, designul, meniul oferit, Exact Cercetare si Consultanta a identificat 7 tipologii dominante de localuri in Centrul Vechi al Bucurestiului: Authentics, Convenient fun, Foreign Culture& Cuisine, High Life in Vintage Style, Luxury, Nonconformist si Fast Food.

„Privind spre numarul de localuri ce apartin tipologiilor identificate, se constata ca cele apartinand categoriilor Convenient fun, Foreign culture & cuisine si Vintage & High Life sunt cele mai raspandite, acestea 3 insumand in centrul istoric al capitalei cel mai mare numar de locatii”, afirma Denisa Iacoboaea, coordonatorul studiului.

Localurile de tip Convenient fun atrag in principal tinerii. Sunt accesibile ca pret, atmosfera fiind una degajata, libera, studenteasca. Cateva exemple de astfel de locatii sunt Club A, Mojo, Oktoberfest, El Comandante, Bastards, Harley, Spice, True Social Club, Club Chat Noir, The Tube, Halftime, Fire. Publicul acestora este reprezentat de tinerii fara griji si pretenetii mari, aflati intr-o continua cautare de distractie alaturi de grupul lor de prieteni.

Locatiile apartinand categoriei Foreign Culture&Cuisine reusesc sa vina cu o parte a bucatariei traditionale specifice, alaturi de elementele de decor caracteristice zonei (pentru cele orientale cu divane, narghilea etc). Cateva dintre acestea sunt: O`Hara, St. Patrick`s, La Bonne Bouche, Bel Mondo, Bellini, Sushi Ko, Vecchio 1012, Divan, Red Angus, The Bankers, The Gyn Factory, Absintheria Sixtina, 100 de Beri si Valea Regilor. Acestea sunt frecventate de persoane mature si responsabile, cu un loc de munca bine platit, aflate intr-o continua cautare de noi experiente.

Privind spre motivele Vintage, se constata ca acestea au succes in reconstituirea Bucurestiului de altadata, fie ca este vorba de cafenelele boeme sau de cluburile de noapte. In aceasta categorie putem enumera: Old City, La Muse, Vintage Pub, Zaraza Club&Lounge, Biutiful, Arcade Cafe, Glascow Pub, Bordello, Beraria Hanul cu Tei, Brauhaus, Vintage Pub, Les Bourgeois, Van Gogh. Studenti sau angajati, ei sunt persoane care prefera locatiile boeme, nostalgice, dar care isi pastreaza in acelasi timp si o nota eleganta.

Analizand categoria Authentics, specificul romanesc se remarca atat la nivelul meniului (sarmale, tochitura), ambientului, amenajarii (mese, scaunde din lemn sculptate), cat si in ceea ce priveste programele artistice (dansuri populare, muzica lautareasca etc). Restaurantele precum Caru’ cu bere, Hanul lui Manuc, Lacrimi si Sfinti, La Mama se numara printre locatiile populare, cunoscute de vizitatori.

Principalele caracteristici ale locatiilor Luxury sunt cele legate de aspect si ambient: lumini, mobilier luxos si muzica de clubbing. In categoria acestor localuri luxoase intra atat cluburile de noapte, cat si cele care au program in timpul zilei: Club Maraboo, Club Bound, Cliche Club&Lounge, Vault, Embassy Hanul cu Tei, Freddo. Acestea sunt preferate de tinerii pentru care imaginea pe care si-o formeaza in cadrul grupului de prieteni primeaza.

Localurile non-conformiste sunt redate de unicitatea elementelor: mobila colorata, muzica (jazz), servire pe veranda. Reprezentative pentru aceasta categorie de localuri sunt: 55 Jazz, Laboratorul de Cocktailuri, Rehab, Godot Cafe Teatru, Storage Room, Janis Pub. Adeptii acestor locatii sunt tineri care au un talent artistic si care cauta sa se relaxeze in locatii mai diferite.

Nici fast-food-urile nu lipsesc din Centrul Vechi al Bucurestiului. Indiferent de ora, aceste locatii sunt preferate de clienti din toate categoriile, care isi doresc o masa rapida. Cele mai vizibile localuri de acest tip sunt Dristor si Gyros.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri