Observ la cei mai multi din jurul meu dorinta de a se schimba. De cele mai multe nevoia de schimbare implica comportamente care nu ii ajuta sa evolueze si sa obtina rezultatele pe care si le doresc. Insa de la dorinta si pana la schimbarea efectiva e un drum lung. Procesul de schimbare, mai ales al unui comportament negativ, e unul care aduce cu sine, de cele mai multe ori, frustrare. Nu e de mirare ca majoritatea renunta la jumatatea drumului si recade in vechile tipare de actiune.

Din experienta de lucru cu clientii mei am observat ca se schimba mai ales cei care reusesc sa isi activeze urmatoarele 3 resurse interioare: dorinta (isi doresc intr-adevar sa se schimbe, dorinta de schimbare e una reala si nu doar o decizie luata ca urmare a unei constrangeri exterioare), intentia (isi fac un plan pentru schimbarea pe care vor sa o internalizeze) si perseverenta (isi pastreaza motivatia de-a lungul procesului, nu renunta cand punctual recad in vechile tipare de comportament).

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro

Sursa foto: Flickr/Stefan Baudy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri