Starea celor sase raniti internati la Spitalul Floreasca dupa accidentul din Bulgaria este stabila, unul dintre acestia fiind operat, iar trei dintre cele 16 persoane care au ajuns la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au fost internate, doua dintre acestea urmand sa fie externate luni.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, dr. Leonard Grecescu, a declarat luni ca dintre cele 16 persoane ranite usor in accidentul rutier din Bulgaria care au ajuns la unitatea sanitara pentru investigatii, trei au fost internate, dintre care doua au ramas doar 24 de ore, pentru supraveghere si vor fi externate luni, potrivit Mediafax.

Leonard Grecescu a precizat ca si celelalte 13 persoane aveau rani usoare, cum ar fi zgarieturi, vanatai, insa in cazul acestora nu a fost necesara spitalizarea, fiind lasate sa plece acasa. Medicul a precizat ca unele dintre aceste persoane nu au dorit sa ramana sub supraveghere medicala 24 de ore. Alti sase raniti in accidentul din Bulgaria - doi barbati si patru femei - sunt internati la Spitalul Floreasca din Capitala. Acestia au fost adusi din Bulgaria cu elicoptere, intrucat aveau traumatisme si fracturi, fiind transportati la Bucuresti dupa ce au fost stabilizati la un spital din Veliko Tarnovo.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprita, a declarat luni ca una dintre femeile ranite in accidentul din Bulgaria a fost operata duminica seara, pentru o fractura la un picior, in cazul celorlalti cinci nefiind decise deocamdata interventii chirurgicale. Oprita a spus ca starea celor sase pacienti internati la Spitalul Floreasca dupa accidentul din Bulgaria este stabila, toti fiind constienti. Acestia vor fi din nou investigati luni, iar medicii vor decide daca sunt necesare alte interventii chirurgicale sau daca acestia vor urma doar tratamente de recuperare. Accidentul s-a produs duminica, in jurul orei 05.00, cand un autocar cu turisti care venea spre Romania din Turcia, de la Kusadasi, s-a rasturnat in Pasul Republika din Bulgaria, intre localitatile Gurkovo si Veliko Tarnovo - zona muntoasa din tara vecina. In autocar se aflau 27 de romani - 25 de pasageri si doi soferi. In urma accidentului, un roman a murit, sase au fost raniti grav, iar altii au suferit rani usoare. Conform agentiei Focus, persoana decedata in accident avea 27 de ani. Ranitii au fost transportati initial la un spital din Veliko Tarnovo, unde doi dintre ei au fost operati. Ulterior, sase raniti grav au fost transportati in Bucuresti cu elicoptere, acestia fiind internati la spitalele Floreasca si Universitar. Celelalte persoane care se aflau in autocarul implicat in accident au fost aduse in tara cu un alt autocar, pus la dispozitie de firma transportatoare. Dupa ce au ajuns in tara, 16 dintre acestea au mers la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti pentru investigatii.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din primele informatii furnizate de autoritatile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la conditiile meteo si, intr-o curba, a pierdut controlul directiei de mers si s-a rasturnat. Autocarul era condus de un roman in varsta de 44 de ani, care nu consumase alcool, dupa cum au comunicat tot autoritatile bulgare. El a fost testat si in ce priveste consumul de alte substante interzise. MAI a precizat ca Politia Romana a efectuat primele verificari in tara privind firma transportatoare, soferii si autocarul din accidentul produs in Bulgaria, nefiind evidentiate probleme din punct de vedere al avizelor si atestatelor prevazute de legislatia romana in materie. Autocarul rasturnat in Bulgaria avea doi soferi, care, date fiind distantele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul. Vehiculul apartine firmei Camira Eurotrans, ce are ca obiect de activitate transportul terestru de calatori. In iunie 2013, un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie din Muntenegru. In urma accidentului si-au pierdut viata 18 persoane, iar alte 29 au fost ranite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri