Fostul ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu a declarat ca Robert Turcescu face ”o mascarada”, el precizand ca livretul militar atesta calitatea de cadru militar in rezerva, si nu activ, iar cadrele in rezerva nu primesc solda decat pentru perioadele de concentare pentru pregatire militara.

Dobritoiu a fost intrebat daca un livret militar, precum cel prezentat de Turcescu, ii poate atesta acestuia calitatea de ofiter acoperit. ”Ce ofiter acoperit, spun eu, ii atesta gradul si functia intr-o institutie sau specialitatea militara? Deci, ce pot sa spun... Aceasta este o mascarada a domnului Turcescu in care incearca sa atraga institutii ale statului, inclusiv raspunderea penala din partea domniei sale, pentru a tine cald un subiect. Referitor la informatiile care au aparut ieri pe presa, cu fotografii anexate, am niste comentarii de facut in sensul ca livretul militar atesta calitatea de cadru militar in rezerva, si nu activ, a celui care il poseda. Din cate stiu, si-mi aduc aminte bine, domnul Turcescu nu mai avea calitate de ofiter in rezerva a Ministerului Apararii Nationale. Ori, de aici pana la ofiter acoperit... Am vazut si niste hartiute acolo prin care erau prezentate niste cifre, ma rog”, a spus Dobritoiu, presedinte al Comisiei de aparare din Senat. El a mentionat ca in cazul ofiterilor in rezerva acestia ”primesc solda doar in situatia in care sunt concentrati pentru activitati de pregatire militara, si numai pentru perioada respectiva”, potrivit Mediafax.

”In rest, nimeni nu primeste niciun leu de la Ministerul Apararii, ori eu nu-mi aduc aminte in calitatea de ministru sa fi semnat vreun ordin de concentrare pentru domnul Turcescu. Am semnat, e adevarat, un ordin pentru retragerea gradului de locotenent-colonel, avand in vedere faptul ca acesta a fost obtinut in mod oneros. Mai departe, toata povestea cu ofiter acoperit, descoperit.... cred ca este o tema recurenta celei lansate de catre presedinte si probabil ca intr-un puseu asa de constiinta domnul Turcescu a tinut sa genereze senzatie”, a mai spus Dobritoiu. Senatorul PNL a precizat ca i se pare ”scandalos” faptul ca numele Armatei este ”tarat” intr-un asemenea scandal. ”E povestea domnului Turcescu, nu stiu ce o fi visat dumnealui noaptea. Daca are ceva de spus si daca vroia sa o faca, daca ar fi fost acoperit intr-adevar undeva si ar fi avut mustrari de constiinta, putea sa puna mana pe un toc si sa scrie procurorului general al Romaniei (...) si se desconspira autoritatilor statului. Este un subiect jenant, o picanterie de presa, prin care se doreste intretinerea atentiei publice”, a sustinut Dobritoiu. MApN spune ca nu face niciun fel de comentariu legat de cazul jurnalistului Robert Turcescu - care a dezvaluit ca a fost ofiter acoperit -, ministerul precizand ca aplica legile tarii si ca, daca se vor constata nereguli, alte institutii ale statului sunt abilitate sa se pronunte.

Robert Turcescu se retrage din presa

”In legatura cu informatiile referitoare la Robert Turcescu, aparute in spatiul public in ultimele zile, facem urmatoarele precizari: Ministerul Apararii Nationale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplica legile tarii si considera ca dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei Romaniei nu sunt benefice. Daca se vor constata nereguli, alte institutii ale statului sunt abilitate sa se pronunte”, se arata intr-un comunicat al MApN. Duminica, jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit pe blogul sau ca a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulata ”Marturise si spovedanie” a fost insotita de copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata. Pe livretul militar apare stampila MApN - UM 02515. "Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos cateva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit", a scris Turcescu pe blogul personal. "Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intampla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sunt pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor", a mai scris acesta.

Duminica seara, intr-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat ca documentele sunt reale, fara a spune al carei institutii ar fi fost ofiter acoperit. Turcescu a spus ca este dispus oricand va fi chemat in fata judecatorului sa spuna tot ceea ce stie despre aceste documente. Robert Turcescu a anuntat totodata ca se retrage din presa. In anul 2012, Ministerul Apararii Nationale a confirmat ca jurnalistul Robert Turcescu primise gradul de locotenent-colonel. Turcescu aparea pe o lista impreuna cu politicieni, fosti ministri, primari, presedinti, alti jurnalisti. Atunci, Robert Turcescu, a sustinut, intr-o scrisoare adresata MApN, ca pentru el acest lucru reprezinta o „regretabila eroare” si solicita de urgenta „indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane”. Robert Turcescu spunea, ca in situatia in care nu i se va anula gradul primit „in mod accidental”, va „actiona in judecata MApN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru". MApN a dat publicitatii in august 2012 o lista cu cei carora le-au fost acordate grade militare in perioada 2010-2012 si pentru care s-au inregistrat nereguli, in care apareau inclusiv politicieni, sportivi renumiti si in care se regasea si numele lui Robert Turcescu. Ulterior, Ministerul a retras toate aceste grade acordate cu nereguli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri