Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) a primit premiul Comitetului National Roman ICOM pentru expozitia-eveniment "Comorile Chinei", organizata de institutia muzeala in 2013, distinctie primita la cea de-a 15-a editie a concursului pentru premiile comitetului, care a avut loc luna aceasta.

Premiul Comitetului National Roman ICOM pentru expozitii temporare a fost acordat comitetului de organizare al expozitiei "Comorile Chinei", deschisa la MNIR in perioada 30 aprilie - 1 august 2013, format din Ernest Oberländer-Tarnoveanu, director general al muzeului, comisar general al expozitiei, Radian-Romus Andreescu, cercetator, comisar general adjunct, si Katia Moldoveanu, muzeograf, comisar general adjunct, potrivit Mediafax.

Expozitia-eveniment "Comorile Chinei" a prezentat publicului din Romania obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi'an, unde a fost cercetat partial ansamblul funerar al primului imparat al Chinei, printre care patru dintre faimosii soldati de teracota si un cal, parte a inventarului funerar al imparatului Qin Shi Huang. Pe langa aceste capodopere de o valoare exceptionala, expozitia a cuprins o serie de artefacte - vase neolitice, vase din bronz, o serie de bunuri culturale legate de istoria Drumului Matasii si artefacte referitoare la istoria moderna a Chinei. Prin intermediul acestei expozitii, cei aproape 60.000 de vizitatori au avut ocazia sa admire unele dintre comorile spectaculoase ale civilizatiei chineze, datand din zorii epocii neolitice pana in perioada moderna, in timpul dinastiilor Ming si Qing.

Creat in 1946, Consiliul International al Muzeelor (ICOM) este organizatia internationala a muzeelor si a profesionistilor din domeniu, care se angajeaza sa conserve si sa asigure continuitatea si punerea in valoare a patrimoniului cultural si natural mondial, actual si viitor, material si imaterial. Comitetul National Roman ICOM functioneaza, ca parte a ICOM, din anul 1958. Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti, inaugurat in anul 1972, este una dintre institutiile reprezentative ale culturii romanesti. Adapostit intr-o cladire monument istoric, denumita in trecut Palatul Postelor, aflata in cuprinsul vechiului centru istoric al Bucurestiului, muzeul detine un bogat patrimoniu pe care il ofera spre admiratie publicului, prin intermediul expozitiilor permanente si temporare organizate in mod constant.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri