Peste 5.200 de locuri de munca sunt oferite de 138 de agenti economici care participa la Bursa locurilor de munca pentru absoventi din Bucuresti, peste jumatate din posturi fiind pentru muncitori calificati.

Reprezentantii Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti au spus ca sunt inregistrate 5.221 de locuri de munca, cele mai multe pentru muncitori calificati si cele mai putine pentru persoanele cu studii superioare, potrivit Mediafax.

Astfel, din totalul locurilor de munca anuntate, 2.658 (50,91%) sunt pentru muncitori calificati, 1.339 (25,65%) pentru absolventi de studii medii, 891 (17,06%) pentru muncitori necalificati si 333 (6,38%) pentru cei cu studii superioare. Cele mai multe posturi pentru care cei interesati trebuie sa aiba studii superioare sunt: consilier vanzari-asigurari, director vanzari, inginer mecanic, manager, sef santier, programator, analist financiar, manager proiect, consilier expert economist in comert si marcheting, proiectat inginer constructii, inginer constructii civile, industriale si agricole, consilier juridic, arhitect cladiri, inginer electrotehnica, inginer textile, pielarie si psiholog.

Absolventii de studii medii isi pot gasi locuri de munca precum agent de vanzari, agent de asigurari, functionari informatii client, agent contractari si achizitii, agent imobiliar, asistent manager, mercatizor, operator calculator electronic si retele, contabil, statistician sau receptionist. Pentru muncitorii calificati sunt posturi disponibile de agent de securitate, agent de interventie paza si ordine, lucrator comercial, sofer, sudor, lacatus mecanic sau tamplar universal, iar muncitorii necalificati se pot angaja ca manipulat marfuri, paznic, ambalator manual, lucrator salubrizare, spalator geamuri si parbrize, spalator vehicule sau ingrijitor spatii verzi. Bursa locurilor de munca pentru absolventi are loc in 83 de agentii locale si puncte de lucru. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a contactati 27.435 de agenti economici si pana joi si-au anuntat participarea 2.079 de angajatori. Acestia au anuntat 23.959 de locuri de munca disponibile, dintre care 2.086 pentru absolventii de facultate si 21.873 pentru cei cu studii medii.

Sursa foto: Flickr/photologue_np

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri