Statul roman va plati peste 100.000 de studenti vor primi in acest an universitar pentru a face practica la companii, care, la randul lor, vor putea deconta salariile angajatilor care ii pregatesc, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Cercetare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a declarat, la finalul festivitatilor de deschidere a anului universitar la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, ca Ministerul Educatiei incearca sa gandeasca mecanisme prin care incearca sa aproprie universitatile de piata muncii.

"Anul acesta (universitar - n.r.) vom investi in mod special bani pentru a finanta practica studentilor la operatori economici. Nu doar finantam o practica pentru ca studentii sa-si desfasoare activitatea intr-un laborator, ci sa-si desfasoare activitatea practica la un operator economic, la o firma, la o companie, fie ea mica sau mijlocie, dar in acelasi timp investind bani si in companie. Adica oferim companiei sansa sa deconteze, sa plateasca salariile unor angajati, care sa lucreze, sa investeasca timp in studenti, care sa le arate studentilor ce inseamna un utilaj, un echipament, un know-how, un serviciu si asa mai departe", a mai spus Costoiu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca peste 100.000 de studenti din Romania vor primi in acest an bani pentru practica. "Anul acesta vor fi beneficiari peste 100.000 de studenti la nivelul Romaniei, 100.000 de studenti care vor putea sa primeasca bani de practica, adica ei vor primi bani, burse sa urmeze un program de practica si in acelasi timp, repet, angajatorul va primi de asemenea bani. Si, evident, universitatea va primi bani pentru profesorii pe care sa-i scoata dintr-un program obisnuit si sa-i duca catre practica", a afirmat Mihnea Costoiu.

El a adaugat ca practica este importanta deoarece in perioada acesteia se construiesc cele mai solide legaturi intre student si angajator.

"De ce vorbesc de practica? Pentru ca cele mai multe, cele mai solide legaturi se construiesc intre student si angajator in perioada de practica. Angajatorul il cunoaste pe student, stie care ii sunt capacitatile, il indruma catre o anumita directie, iar, la finalizarea unor perioade de practica din fiecare an, de trei ani, patru, depinde de specializare, tanarul poate sa fie preluat imediat de catre companie", a conchis Costoiu.

Sursa foto: Lei/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri