Cand vine vorba de bunastarea familiei tale nu vrei sa te gandesti la bani, ci sa le oferi copiilor tot ce isi doresc, sa platesti facturile la timp, sa ai mereu in bucatarie ingredientele pentru o alimentatie sanatoasa si sa-ti mai permiti, din cand in cand, si cate un mic rasfat, indiferent de buget. Dar cand cheltuielile casei trebuie inghesuite intr-un buget disponibil neacoperitor, nu numai ca trebuie sa te gandesti la bani, dar trebuie sa-i si planifici si gestionezi inteligent, o activitate adesea dificila. Ce este de facut?

Daca vrei sa devii expertul familiei in materie de planificare financiara, incepi prin a tine o evidenta stricta a veniturilor si cheltuielilor tale. 8 din 10 consumatori romani urmaresc evolutia bugetului personal, desi doar 13,5% tin o evidenta scrisa a veniturilor si cheltuielilor, arata un studiu efectuat la finalul anului trecut de Novel Research, la initiativa Provident Financial Romania.

Apoi, trebuie sa te informezi, sa afli cele mai noi ponturi de optimizare a cheltuielilor si sa ai la indemana materiale care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii financiare pentru tine si familia ta. Practic, trebuie sa-ti dezvolti cunostintele financiare si de gestionare a bugetului, o activitate de interes pentru aproximativ 41,3% dintre romani, potrivit studiului Novel Research.

Nu in ultimul rand, daca ai si un consilier financiar personal, multe dintre intrebarile care te pun in dificultate si calculele cu privire la bugetul de familie s-ar rezolva mai simplu si mai rapid.

SigurantaFinanciara.ro poate fi consilierul tau personal pentru bugetul familiei tale. Gasesti aici ponturi si idei despre cum sa-ti construiesti si optimizezi bugetul, cum sa economisesti sau unde sa investesti, calculatoare de economii, de investitii sau de castiguri, care sa te ajute sa planifici mai bine bugetul, dar si stiri din domeniul finantelor personale.

Consilierul personal SigurantaFinanciara.ro te invata cum poti tine sub control cheltuielile zilnice, cum sa organizezi plata facturilor, in ce ordine sa platesti datoriile, cum sa iesi dintr-un impas financiar, cum sa faci cumparaturi inteligent si care sunt capcanele reducerilor sau cum sa nu irosesti apa si celelalte resurse naturale pentru a economisi. In plus, ai la indemana experti care te pot ajuta cu raspunsuri personalizate la intrebarile tale despre buget, precum si sfaturi punctuale potrivite situatiei tale financiare.

Intra pe SigurantaFinanciara.ro, centrul tau complet de resurse de educatie financiara si antreprenoriala sustinut de Provident, si descopera cum obtii siguranta financiara!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri