Concursul pentru postul de director al Operei din Cluj-Napoca, organizat de Ministerul Culturii in 2012, a fost anulat prin decizia instantei supreme, in urma unui proces care a durat doi ani si care a fost initiat de un candidat ce a reclamat trucarea examenului pentru functie.

Ioan Vrasmas, care a candidat in noiembrie 2012 pentru functia de director al Operei Nationale Romane Cluj-Napoca, a dat in judecata Ministerul Culturii, in februarie 2013, reclamand "trucarea concursului pentru functie" si faptul ca secretarul de stat din minister de la acea vreme Victor Opaschi si fostul sef al ICR Andrei Marga ar fi intervenit in favoarea contracandidatului sau Marius Budoiu, care a fost declarat castigator.

Vrasmas obtinuse la proba scrisa de proiecte cea mai mare nota, iar la proba orala nu a fost lasat sa isi prezinte proiectul de management, astfel ca postul de director a revenit contracandidatului sau Marius Budoiu. Procesul intentat de Ioan Vrasmas s-a desfasurat la Curtea de Apel Cluj, iar acesta a pierdut la instanta de fond, dar a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care, joi, a dat sentinta in acest caz.Bogdan Csalai, avocatul lui Vrasmas, a declarat ca "decizia instantei supreme este irevocabila".

"Dupa ce Curtea de Apel Cluj a respins actiunea in contencios administrativ, prin care Ioan Vrasmas a contestat concursul pentru ocuparea functiei de manager al Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, organizat de Ministerul Culturii, ICCJ a casat, joi, sentinta instantei de fond, a admis actiunea promovata si a dispus anularea rezultatelor concursului obligand, totodata, Ministerul Culturii sa organizeze un nou concurs pentru postul de director. Desi obtinuta in fata instantelor de judecata dupa mai bine de doi ani, victoria de la ICCJ confirma faptul ca Ioan Vrasmas a fost nedreptatit cu ocazia sustinerii probei interviului si nu a fost lasat sa isi sustina proiectul de management, desi acesta fusese notat cu cea mai mare nota din concurs", a spus Csalai, citat de Mediafax.

La randul sau, Ioan Vrasmas a declarat ca in acest caz dreptatea a triumfat si ca isi va depune, din nou, candidatura pentru postul de director al Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca.

"In urma deciziei ICCJ, Ministerul Culturii ar trebui sa il demita pe Marius Budoiu in cel mai scurt timp posibil. Decizia a venit la timp, in conditiile in care, vineri, Budoiu dorea sa desfaca mai multe contracte de munca ale unor instrumentisti ai institutiei", a spus Ioan Vrasmas.

Prima etapa a concursului de proiecte de management pentru Opera Nationala Romana Cluj-Napoca a avut loc in 8 noiembrie 2012, fiind admisi pentru etapa a doua, cea orala, Ioan Vrasmas, cu nota 8,73, si Marius Budoiu, cu nota 7,80.

In urma desfasurarii celei de-a doua etape, in 16 noiembrie 2012, Ioan Vrasmas a fost notat cu 3,17 iar Marius Budoiu cu 8,73, acesta din urma fiind declarat castigator si numit director al Operei Nationale Romane Cluj-Napoca. Vrasmas a contestat rezultatul concursului la Ministerul Culturii, dar nu a primit niciun raspuns.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri