Oamenii de stiinta au identificat cu ajutorul imagisticii 3D mai multe regiuni vulnerabile ale virusului Ebola, asupra carora actioneaza ZMapp, un cocktail experimental de anticorpi care ar fi putut sa ii ajute pe anumiti pacienti sa se vindece, potrivit unui studiu american, informeaza AFP.

"Imaginile in 3D ne indica in mod exact regiunile virusului pe care trebuie sa le tintim cu anticorpi si cu alte tratamente", a explicat Erica Ollmann Saphire, biolog la Institutul de cercetari stiintifice Scripps din California, coautoare a studiului.

"Acum ca stim cum ZMapp ataca Ebola, putem sa comparam si sa vedem cum actioneaza si alte antivirale si sa incercam sa cream formule de cocktailuri de medicamente mai eficiente", a adaugat ea.

Desi cinci pacienti din sapte care au fost tratati cu ZMapp, in august, au supravietuit, oamenii de stiinta nu erau siguri de rolul jucat de acel cocktail de anticorpi in vindecarea lor, potrivit Mediafax.

Cocktailul in cauza impiedica virusul sa penetreze celulele si avertizeaza sistemul imunitar de prezenta sa in organism, declansand o reactie antivirala, au explicat autorii studiului, publicat luni in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Desi virusul Ebola a suferit peste 300 de modificari genetice pe parcursul epidemiei actuale, potrivit unui studiu aparut in revista Science in luna august, noua cercetare indica faptul ca anumite regiuni ale acestuia asupra carora actioneaza ZMapp nu au suferit mutatii.

Noul studiu a fost realizat in cadrul unui consortiu de cercetari in domeniul imunoterapiilor contra Ebola, finantate de National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite ale Americii, care au testat anticorpi provenind din 25 laboratoare din lume.

Urmatoarea etapa de cercetare va consta in studierea noilor anticorpi dezvoltati de supravietuitorii epidemiei. ZMapp, conceput de compania biomedicala Mapp Biopharmaceutical cu sediul in orasul californian San Diego, va fi testat clinic la inceputul anului 2015.

Anticorpii formati in urma administrarii de ZMapp au fost initial izolati de un laborator al Agentiei pentru sanatate publica din Canada si de cercetatorii de la Institutul de cercetare a maladiilor infectioase din cadrul armatei americane.

Sursa foto: Ebola/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri