Tineti-va gura inchisa la dus si fiti atenti cand va spalati pe dinti. Acesta este sfatul pe care Daily Mail il da tuturor pasionatilor de calatorii. Raportul dat de publicatie foloseste date preluate de la Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Iata ce trebuie sa faci pentru a preveni aparitia unor boli precum hepatita sau holera atunci cand calatoresti.

Accesul la apa potabila este in mod clar dorinta oricarui calator. Insa unoero gasirea unei surse de apa potabila se dovedeste a fi dificila, in conditiile in care exista atat de multe informatii in contradictie pe tema asta.

Este important de stiut faptul ca nu toate tarile care sunt identificate ca find nesigure au neaparat apa murdara sau poluata, ci mai degraba daunatoare pentru cei care nu au o toleranta dezvoltata precum cea a aborigenilor, asa ca vizitatorii, mai ales cei cu sisteme imunitare sensibile, ar trebui sa fie atenti. Raportul CCPB indica faptul ca nicio tara din Africa si America de Sud nu are apa potabila si ca doar cateva tari din Asia, cum ar fi Japonia, Hong Kong, Singapore, Brunei, Israel si Coreea de Sud au apa buna de baut. In Oceania, Australia si Noua Zeelanda exista apa potabila, dar CCPB sfatuieste evitarea apei din celelalte zone.

Un numar mare de tari din Europa au apa tratata pentru consum, desi cateva tari din Europa de Est au avertizat cu privire la sursa de unde aceasta poate fi procurata. Bolile care pot fi transmise prin apa nepotabila sunt holera, hepatita A, febra tifoida si diareea calatorului. Infograficul, realizat de NeoMam Studios, include si sfaturi cum sa preveniti aceste boli prin a fi sigur de apa pe care o consumati cand calatoriti, nu doar la consum intern, ci si la dus sau spalat pe dinti. Sfaturi cum sa tratati apa nepotabila sunt deasemenea incluse.

Sursa foto: PrinScreen DailyMail

Sursa video: DailyMail

Sursa foto: Shutterstock.com/Apa potabila

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri