Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei a inceput in Piata Constitutiei din Capitala, in prezenta presedintelui in functie, Traian Basescu si a premierului Victor Ponta.

La parada participa peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP. Militarilor romani li s-au adaugat si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii. Astfel, parada militara din acest an este cea mai mare de pana acum.

Parada a inceput cu prezentarea Garzii de Onoare presedintelui Traian Basescu si cu intonarea imnului national al Romaniei. Seful statului se afla in tribuna oficiala, la distanta de premierul Victor Ponta, care este incadrat de vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa. Presedintele Romaniei a fost huiduit in momentul in care a ajuns in Piata Constitutiei, dar si in momentul in care a primit Garda de Onoare.

La parada mai participa presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, Seful Statului Major al Armatei, Stefan Danila, precum si reprezentanti ai Armatei, Jandarmeriei, si ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, parlamentari, scrie Mediafax.

Fata de anii trecuti, parada militara organizata de Ziua Nationala se desfasoara, anul acesta, in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.

Sursa foto: Militari romani/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri