Achizitiile masive de armament din 2013 au fost cele care au influentat topul, primele zece trepte fiind ocupate de trei tari din Orientul Mijlociu, doua din estul Asiei si cinci din Europa.

Indicele Global al Militarizarii (GMI) realizat de Centrul International pentru Conversie de la Bonn (BICC) masoara importanta si puterea aparatului militar intr-o tara in raport cu societatea ca intreg. Editia din acest an se bazeaza pe datele aferente anului 2013 si include 152 de tari. Romania se afla pe locul 35 in clasament, in timp ce Bulgaria ocupa treapta a 27-a. Ucraina se regaseste pe locul 13, in timp ce Serbia este pe 33. Republica Moldova se afla la jumatatea topului, pe locul 75.

Analistii de la Bonn pun consolidarea militara din Orientul Mijlociu pe seama eforturilor de se apara ale regimurilor totalitariste impotriva oricaror potentiali inamici din exterior. Totodata, aceste tari au investit mai mult in sectorul militar din cauza conflictelor externe si a potentialelor amenintari generate de acestea. „Per total, trebuie sa presupunem ca nivelul militarizarii din regiune va ramane ridicat sau chiar va creste”, avertizeaza BICC.

Citeste articolul integral pe Adevarul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri