1. Romania

1. Romania

Proiectul de lege, care implica fenomenul castrarii chimice, a fost aprobat tacit de Senat, urmand ca la inceputul anului viitor, Camera Deputatilor sa decida daca va fi aprobat sau nu.

Castrarea chimica nu implica mutilarea organelor genitale, ci doar administrarea unor preparate hormonale care reduc nivelul testosteronului. Efectul se mentine numai pe durata tratamentului, iar, potrivit Stirilor ProTv, acesta se aplica incepand cu ultimele trei luni de ispasirea a pedepsei ale.

Sursa foto: Shutterstock/Romania

2. Danemarca

2. Danemarca

Danemarca este unul dintre statele in care cei acuzati de acte de pedofilie si viol se ofera voluntar pentru un astfel de tratament, in schimbul eliberarii, potrivit Lawyer Choice.

Sursa foto: Shutterstock/Danemarca

3. Estonia

3. Estonia

Estonia este una dintre primele tari ale Uniunii Europene in care castrarea chimica a fost adoptata ca masura de pedepsire a infractorilor, potrivit Stirile ProTv.

Sursa foto: Shutterstock/Estonia

4. Polonia

4. Polonia

Polonia a adoptat aceasta lege, reglementand-o si supunandu-si infractorii la un astfel de tratament cu sau fara voia lor.

Sursa foto: Shutterstock/Polonia

5. Cehia

5. Cehia

In Cehia, la fel ca si in Polonia, cei care savarsesc fapte de pedofilie si viol sunt supusi tratamentului.

Sursa foto: Shutterstock/Republica Ceha

6. Germania

6. Germania

In Germania, tartamentul pentru scaderea testosteronului se aplica numai cu acordul infractorului, in schimbul eliberarii, potrivit Digi 24.

Sursa foto: Shutterstock/Germania

7. Suedia

7. Suedia

La fel ca si in Germania si Danemarca, in Suedia castrarea chimica se aplica infractorilor la cerere, in schimbul eliberarii.

Sursa foto: Shutterstock/Suedia

Sursa foto: Shutterstock.com/Medicamente