Sistemul de invatamant are nevoie de o noua lege, intrucat actualul document este deja amendat prin trei ordonante de urgenta, dar si de un alt sistem de clasificare a universitatilor si de internationalizarea acestora, a declarat noul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Despre clasificarea universitatilor, Cimpeanu a spus ca aceasta trebuie facuta "intr-o modalitate transparenta", fiind necesare criterii general acceptate si asumate. "Asta pentru ca am avut clasificare si ierarhizare pe baza unor criterii neasumate si nerecunoscute de nimeni. Trebuie sa se tina seama ca nu putem compara universitati politehnice cu cele de muzica, iar pe cele de medicina cu cele de educatie fizica", a explicat ministrul Educatiei, la preluarea mandatului de ministru al Educatiei si Cercetarii, scrie Mediafax.

In opinia lui Sorin Cimpeanu, noua lege a educatiei este necesara pentru ca actualul act normativ a fost deja amendat prin trei ordonante de urgenta. O noua lege, a adaugat el, trebuie sa fie "rezultatul negocierilor" intre toti cei interesati din sistem.

Referitor la cercetare, noul ministru a spus ca va sustine proiectele incepute de Mihnea Costoiu, care, in opinia lui Cimpeanu, a reusit, pentru prima data in sistem, sa "impuna cercetarea pe agenda publica" nu prin lipsa de fonduri, ci prin proiecte.

"Putem spune ca domnul Costoiu a fost primul ministru al Cercetarii care a reusit sa impuna cercetarea pe agenda publica, cercetarea ca motor al progresului si sursa de crestere a competitivitatii. Ma refer nu numai la nivel national, ci si international. De aceea, o prioritate va fi sustinerea cercetarii aplicative si transferul rezultatelor cercetarii in mediul real. Sustin si ideea constituirii de consortii, pentru mai buna accesare de fonduri, internationalizarea univeristatilor si continuarea proiectelor incepute - ELI (laserul de la Magurele - n.r.) si Dunare-Delta Dunarii -Marea Neagra", a mai spus Cimpeanu.

Sursa foto: Universitatea din Bucuresti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri