Uniunea Europeana (UE) ar trebui sa solicite Romaniei indeplinirea obligatiilor de stat membru, sa renunte la proiecte de construire a unor cladiri in stil "faraonic" si sa stabileasca prioritati pentru nevoile oamenilor saraci, afirma Jenny Sonesson, membra a Partidului Liberal suedez.

De profesie asistent social, Jenny Sonesson, fost consilier al Guvernului suedez, critica, intr-un articol publicat de site-ul TheLocal.se, planurile Guvernului roman de a contribui la construirea Catedralei Mantuirii Neamului, in loc sa finanteze programe pentru imbunatatirea nivelului de trai al populatiei si mentioneaza, in acest context, prezenta numeroasa a cersetorilor romani pe strazile din Stockholm, noteaza Mediafax.

De asemenea, Jenny Sonesson relateaza ca in primavara a facut parte din delegatia condusa de ministrul pentru afaceri europene Birgitta Ohlsson, care s-a aflat in vizita la Bucuresti pentru discutii cu reprezentantii Guvernului referitoare la folosirea fondurilor UE pentru combaterea saraciei. Ea se declara impresionata de vizita intr-un sat din Romania, unde mentioneaza ca a observat doar case saracioase, noroi si carute trase de cai neingrijiti. Politicianul suedez face, totodata, referire la intalnirea cu o locuitoare pe nume Nicoleta si mentioneaza ca aceasta traieste impreuna cu cei patru copii mici intr-o casa fara incalzire si instalatii sanitare.

In acelasi timp, politicianul suedez face observatii cu privire la proiectul de construire a Catedralei Mantuirii Neamului si prezinta costurile publicate anterior de presa straina, remarcand ca in "una dintre cele mai sarace tari din Europa" sunt alocate resurse pentru aceasta constructie, in conditiile in care femeia pe care a intalnit-o intr-un sat din Romania traieste impreuna cu cei patru copii intr-o casa lipsita de caldura si electricitate. Jenny Sonesson sustine, in acest context, ca politicienii romani sunt dependenti de sustinerea membrilor clerului in timpul campaniilor electorale.

Pe de alta parte, Jenny Sonesson prezinta, in articolul din site-ul TheLocal.se, cifre ale Eurostat cu privire la nivelul saraciei in Romania si adauga ca, potrivit Natiunilor Unite, membrii comunitatii rome sunt cei mai vulnerabili si traiesc in conditii asemanatoare cu locuitorii din Africa. Politicianul suedez considera ca "in Romania exista o criza umanitara in desfasurare, care necesita o initiativa de tipul Planului Marshall". "UE ar trebui sa solicite Romaniei sa accepte prezenta unor echipe de experti internationali pe termen lung", afirma Sonesson.

In finalul articolului, Jenny Sonesson mentioneaza ca este inadmisibil ca "milioane de cetateni UE sa traiasca in disperare". "Daca politicienii din Romania nu arata o dorinta reala de schimbare, atunci este necesara o discutie cu privire la viitorul tarii in Uniunea Europeana, in conditiile in care nu sunt indeplinite criteriile de la Copenhaga", sustine Sonesson in articolul publicat de site-ul TheLocal.se.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri