Mai multe tari europene se confrunta cu ninsori, ploi si temperaturi scazute, care au cauzat accidente soldate cu victime, iar mii de soferi si turisti au ramas blocati si numeroase locuinte au fost private de electricitate.

Marea Britanie a inregistrat in noaptea de duminica spre luni cea mai scazuta temperatura din acest an, iar autoritatile au emis un avertisment privind formarea de gheata in estul regiunii Midlands, in conditiile in care ploua si este foarte frig, relateaza cotidianul Metro in editia electronica. Ploaia urmata de inghet a provocat haos pe drumuri la sfarsitul saptamanii, iar numerosi soferi din Sheffield au fost nevoiti sa isi abandoneze masinile dupa ce au ramas inzapeziti, arata Mediafax.

Peste 100.000 de locuinte au ramas fara electricitate, dupa ce caderile de zapada au rupt mai multe cabluri de alimentare. Autoritatile ungare au emis de asemenea avertizari de vreme rea pentru vestul si sud-vestul tarii, iar soferii au fost sfatuiti duminica sa nu plece la drum, daca este posibil, in aceste regiuni, relateaza agentia MTI. Serviciul National de Meteorologie a anuntat duminica seara ca a prelungit pentru luni avertizarile de vreme rea pentru opt judete din vestul si sud-vestul tarii, din cauza zapezii si a rafalelor de vant care pot atinge pe alocuri 70 de kilometri pe ora.

In Franta, un grup de turisti britanici a fost blocat cea mai mare parte a weekend-ului intr-o sala municipala din Alpi, din cauza ninsorilor abundente. Potrivit AFP, turistii au reusit sa ajunga in statiunile din Savoia, unde situatia a revenit la normal luni. Automobilistii au avut un weekend de cosmar pe drumurile din statiuni, mii de masini fiind blocate in zapada si aproape 15.000 de persoane gazduite in centre de urgenta.

Morti si raniti din cauza vremii

Circulatia feriboturilor intre Calais (nordul Frantei) si Dover (Anglia) a fost perturbata, iar portul Calais a fost inchis sambata dimineata timp de doua ore din cauza unei furtuni cu rafale de vant de pana la 160 de kilometri pe ora. Pe de alta parte, un cetatean elvetian a murit si alte 30 de persoane au fost ranite, unele grav, intr-o tamponare in lant provocata de ninsorile puternice, pe o autostrada din centrul Sloveniei. Tamponarea in lant, care a avut loc duminica dupa-amiaza din cauza lipsei de vizibilitate si rafalelor puternice de vant, a implicat peste 50 de vehicule, inclusiv TIR-uri si un autocar, pe o autostrada care asigura legatura intre Ljubljana si Koper, la aproximativ 40 de kilometri sud de capitala slovena. In urma acestui accident, autostrada a ramas inchisa timp de peste opt ore.

Un incendiu a izbucnit duminica la bordul unui feribot cu 478 de persoane la bord, care asigura o legatura de la Pireu, in sud-vestul Greciei, catre Ancona, in estul Italiei, pe o mare dezlantuita, cu rafale de vant violente. Autoritatile maritime italiene, elene si albaneze au lansat o vasta operatiune de salvare in Marea Adriatica pentru a recupera persoanele blocate in continuare luni pe puntea feribotului. In total 188 de persoane se aflau in continuare la bord luni dimineata, pe o mare dezlantuita, suferind de frig, dupa ce au inhalat ore in sir fumul provenind de la incendiul care a fost controlat intre timp, precizeaza AFP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri