Interlopul Adrian Marin Botez, cautat de peste sase luni, dupa ce a fost eliberat din arestul Capitalei, desi fusese condamnat la zece ani de inchisoare pentru ca a incercat sa il omoare pe Dumitru Mironescu, a fost prins in Cluj-Napoca, masina acestuia fiind blocata de politisti in trafic.

Politia Romana arata, intr-un comunicat de presa, ca in municipiul Cluj-Napoca a fost pus in aplicare, vineri, un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea emis pe numele unui barbat de 37 de ani.

Surse din Politie au declarat, pentru Mediafax, ca este vorba despre Adrian Marin Botez, care era cautat din iulie 2014, dupa ce subofiteri de la arestul Politiei Capitalei l-au lasat sa plece, desi primisera o minuta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in care se arata ca Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare.

Potrivit surselor citate, masina in care se afla Adrian Botez a fost blocata vineri in trafic, in municipiul Cluj-Napoca, iar din primele informatii rezulta ca acesta ar fi avut la el o arma. Sursele citate au mai spus ca Adrian Botez a locuit in Cluj-Napoca, intr-o vila inchiriata prin intermediul unor persoane.

Politia Romana a precizat, in comunicatul citat, ca, in cadrul operatiunii, au fost depistate opt persoane, despre care exista suspiciunea rezonabila ca i-ar fi acordat sprijin acestuia, pentru a se sustrage de la executarea pedepsei. Cele opt persoane urmeaza sa fie cercetate pentru favorizarea infractorului. La actiunea de prindere a lui Botez au participat politisti de la Directia de Investigatii Criminale, Directia Operatiuni Speciale si luptatori ai Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din Politia Romana.

Cei trei subofiteri de la arestul Politiei Capitalei care l-au lasat liber pe Adrian Botez, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv pentru ca a incercat sa il omoare pe Dumitru Mironescu, sunt cercetati de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 4, pentru neglijenta in serviciu.

Cercetarile au fost deschise dupa ce, in noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2014, la arestul Politiei Capitalei a venit o minuta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in care se arata ca Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare. Angajatii de la arest ar fi interpretat in mod gresit documentul trimis de instanta si ar fi crezut ca Botez trebuie de fapt pus in libertate, astfel ca acesta a fost eliberat in acea noapte. Adrian Botez a fost dat atunci in urmarire, politistii reusind sa il prinda dupa mai bine de sase luni.

Eliberarea din greseala a lui Adrian Botez a determinat luarea unor masuri speciale de protectie pentru seful Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, Felix Banila, si pentru familia acestuia. Protectia pentru Felix Banila a fost luata la solicitarea acestuia, dupa ce prim-procurorul a primit pe adresa Parchetului o scrisoare de amenintare din partea interlopului bacauan, expediata din arestul Politiei Capitalei cu o noapte inainte ca acesta sa fie eliberat din greseala. Seful Parchetului Bacau este cel care a desfasurat ancheta in dosarul in care Adrian Botez, zis "Tata", a fost condamnat pentru tentativa de omor.

In urma verificarilor interne facute de Politia Romana, Mihai Pruteanu, care se afla atunci la conducerea Politiei Capitalei, a fost sanctionat cvu avertisment. Ulterior, Pruteanu a fost eliberat din functie, la cerere, de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Adrian Marin Botez, zis "Tata", si alti sapte barbati care, in 2011, au vrut sa-l omoare pe Dumitru "Puiu" Mironescu au fost condamnati definitiv, in 30 iunie 2014, la pedepse cu executare cuprinse intre noua si doisprezece ani de inchisoare, in dosarul cunoscut ca "Bariera". Ceilalti sapte condamnati - Claudiu Laurentiu Pavaluca, Catalin Bogdan Rusu, Constantin Manea, Vladut Romeo Zimbrean Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Dorin Pavaluca si Constantin Catalin Craciun - erau toti in arest la data condamnarii definitive.

Adrian Marin Botez, dat in urmarire nationala din mai 2011, fusese prins in apropierea instantei supreme, in luna mai 2014, chiar in ziua cand se judeca dosarul sau de tentativa de omor, ulterior fiind dus in arestul Politiei Capitalei. Dumitru Puiu Mironescu a fost victima unei tentative de asasinat, in 14 februarie 2011, in zona trecerii la nivel cu calea ferata de la Lilieci, din municipiul Bacau, agresiune comisa de mai multe persoane din anturajul lui Adrian Botez.

Adrian Botez il considera pe Dumitru Mironescu implicat in asasinarea lui Gheorghita Mararu, care a fost impuscat de Cristian Chilat, zis "Falau", in noiembrie 2010, in rafuiala de la Cafe Latino, din municipiul Bacau. In aprilie 2012, Falau a fost condamnat definitiv la 19 ani de inchisoare pentru omor calificat, tentativa la omor calificat si nerespectarea regimului armelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri