Un cetatean albanez suspectat de terorism a fost arestat pe un aeroport din Sicilia (sudul Italiei) dupa ce s-a prezentat la o poarta de imbarcare pentru un zbor spre Romania desi avea un bilet de avion spre Marea Britanie, scrie presa italiana, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului de stiri CinqueQuotidiano.it, albanezul in varsta de 30 de ani, care avea documente false, a fost depistat pe Aeroportul Fontanarossa din Catania (Sicilia). Barbatul cumparase online un bilet de avion spre Londra, dar a starnit suspiciuni pentru ca s-a prezentat la o poarta de imbarcare destinata pasagerilor unei curse spre Romania.

Numele albanezului figura pe o lista a serviciilor de informatii cu indivizi suspecti. Autoritatile italiene au o fotografie a lui in care apare tinand in mana o arma de tip Kalasnikov. Pe 13 ianuarie, acelasi albanez a fost depistat pe aeroportul Malpensa din Milano in timp ce incerca sa urce la bordul unui avion spre Londra, avand asupra sa tot documente false. "Teroristii se pot infiltra in spatiul european profitand de facilitatile privind imigratia. Din fericire, serviciile de securitate italiene au fost avizate in acest sens si sunt functionale, reusind sa reduca gradul de preocupare", a declarat Paolo Gentiloni, ministrul italian de Externe, citat de La Stampa.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a cerut gasirea unor solutii pentru o mai buna coordonare a serviciilor de securitate cu experti in domeniul monitorizarii retelelor de socializare online.

Sursa foto: Aeroport, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri