Eliberarea unui nou card de sanatate, dupa pierderea, distrugerea sau modificarea datelor personale, il va costa pe asigurat aproape 15 lei, din care costul de productie al cardului este de 2,2 euro plus TVA, iar cel de distribuire, 2,74 lei plus TVA, a precizat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

"In aceasta situatie (eliberarea unui nou card - n.r.) este stabilita o procedura simplificata, care presupune un singur drum la casa de asigurari, pentru a depune o cerere-tip, copie de pe cartea de identitate si actele doveditoare pentru plata contravalorii cardului si a cheltuielilor de distribuire prin servicii postale. Plata se va efectua la sediul casei de asigurari, iar cheltuielile sunt identice cu cele efectuate de CNAS si MS pentru primul card. Mai exact, costul de productie al cardului este de 2,2 euro plus TVA, iar costul de distribuire este de 2,74 lei plus TVA", a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Dupa depunerea documentelor, asiguratul va primi acasa, in termen de 30 de zile, noul card. Pana atunci, cardul sau va figura in sistem ca fiind inactiv, iar asiguratul va beneficia de servicii medicale in baza unei adeverinte. "Procesul de tiparire si de distribuire a cardului de sanatate continua pentru asiguratii care vor implini in viitor varsta de 18 ani sau dobandesc calitatea de asigurat. Pana la primirea cardului de sanatate, aceste persoane vor beneficia de servicii medicale in baza unei adeverinte care inlocuieste cardul, valabila nu mai mult de 30 de zile de la emiterea acestuia", a precizat Vasile Ciurchea.

Potrivit presedintelui CNAS, cardul national de sanatate va fi utilizat in paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, in perioada 1 februarie - 31 martie. "In acest fel, se va asigura accesul la servicii medicale si celor aproximativ 800.000 de asigurati care inca nu au intrat in posesia cardului. Incepand cu 1 aprilie 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale", a adaugat Ciurchea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri