Anchetatorii au gasit, in Romania si in state Schengen, 190 de persoane date in urmarire si 37 de masini cautate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul unor proceduri penale, informeaza Politia Romana.

Politistii romani au gasit, in perioada 23-30 ianuarie, 118 persoane ale caror semnalmente au fost introduse in Sistemul Informatic Schengen, dintre care 57 erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara, sapte aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare si o persoana era semnalata ca fiind disparuta, scrie Mediafax.

De asemenea, in Romania au fost gasite, in urma cooperarii prin Biroul SIRENE, 26 de autoturisme cautate de tari Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul unor proceduri penale, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane. Autoritatile straine au identificat pe teritoriul lor 72 de persoane cautate de politistii romani, dintre care 22 erau urmarite in baza unor mandate europene de arestare si 23 erau cautate pentru a participa la o procedura judiciara.

Totodata, 11 autovehicule semnalate de autoritatile romane pentru a fi indisponibilizate sau pentru a fi folosite ca probe in cursul procedurilor penale au fost gasite in state Schengen. Sistemul informatic SIRENE este destinat stocarii informatiilor de catre autoritatile romane si schimbului de date intre acestea si SIS, sistemul comun european de urmarire politieneasca transfrontaliera, un element determinant pentru procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen. Acesta contine date minime despre persoanele sau bunurile urmarite in cadrul unei proceduri judiciare, iar datele si informatiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obtinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecarui stat membru Schengen.

Sursa foto: shutterstock.com/car thief.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri