Coalitia de guvernare ar putea sa o propuna pe Simona Maya Teodoroiu pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala, au declarat surse social-democrate, care au mentionat, insa, faptul ca o decizie in acest sens nu a fost luata inca.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a spus, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca persoana propusa pentru functia vacanta de judecator al Curtii Constitutionale nu va fi parlamentar. Ulterior, Ponta le-a cerut membrilor BPN al PSD acordul pentru ca propunerea in ceea ce priveste functia vacanta de judecator la Curtea Constitutionala sa nu vizeze un actual parlamentar, au precizat sursele social-democrate, scrie Mediafax.

Functia de judecator la Curtea Constitutionala a ramas vacanta dupa ce Toni Grebla si-a prezentat demisia, in 4 februarie, in Plenul Curtii Constitutionale, invocand presiunile exercitate asupra institutiei in legatura cu exercitarea atributiilor sale, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala in cazul sau, pentru fapte de coruptie. Plenul Curtii Constitutionale a luat act de demisia lui Toni Grebla, iar presedintele CC a constatat incetarea mandatului acestuia. Simona Maya Teodoroiu, posibila propunere a coalitiei de guvernare pentru aceasta functie, este secretar de stat in Ministerul Justitiei din mai 2012, cu exceptia perioadei ianuarie - aprilie 2013, cand a ocupat pozitia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

In Ministerul Justitiei, Teodoroiu se ocupa, intre altele, de coordonarea activitatii de monitorizare si raportare, in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare, coordonarea pregatirii contributiei Romaniei in domeniul justitiei, pentru reuniunile ministrilor in cadrul Consiliilor "Justitie si Afaceri Interne", coordonarea implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie (SNA), coordonarea activitatii de elaborare a proiectelor de acte normative avand ca obiect ratificarea, aprobarea sau aderarea Romaniei la tratatele internationale. Incepand din februarie 2013, Simona Maya Teodoroiu este conferentiar universitar in drept civil, dreptul mediului la Facultatea de Administrația Publica din cadrul SNSPA, iar din 2012 este conferentiar universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti.

Simona Maya Teodoroiu a fost, intre 2001 si 2004, director al Directiei Afaceri Europene si Programe si secretar de stat in Ministerul Justitiei, coordonator al activitatilor legate de implementarea programelor Phare pentru sistemul judiciar roman, precum si al altor programe bilaterale. Ea a fost si membru al Grupului interministerial pentru redactarea Tratatului de Aderare a Romaniei la UE, precum si participant la rundele de convorbiri privind Protocolul de Aderare a Romaniei la NATO si la elaborarea documentatiei necesare in acest sens. Anterior acestei perioade, respectiv intre 1998 si 2001, Simona Maya Teodoroiu a fost expert guvernamental in cadrul Departamentului pentru Integrare Europeana din cadrul Guvernului. Todoroiu a facut parte si din prima echipa romana de pregatire si derulare a negocierilor de aderare la UE.

Simona Maya Teodoroiu a fost, din 2002 pana in 2009, membru al Delegatiei Romaniei la Curtea Permanenta de Arbitraj, la Haga, iar in 1996 a ocupat pozitia de raportor national pentru protectia juridica a mediului, in cadrul retelei "Droit de l’Environnement" a AUPELF - UREF (in prezent, AUF), in Dakar, Senegal. Potrivit declaratiei de avere completate de Maya Teodoroiu in decembrie 2014, prezenta pe site-ul CSM, secretarul de stat detine un teren agricol de 2,50 hectare in comuna doljeana Podari si un teren intravilan in Craiova. De asemenea, Teodoroiu are doua apartamente in Bucuresti, cumparate in 1999 si, respectiv, 2004, prin valorificarea unei mosteniri. Simona Maya Teodoroiu detine, conform declaratiei de avere, 12 conturi si depozite bancare, ce insumeaza 188.367 de lei, 89.234 euro si 7658 de dolari.

Sursa foto: Shutterstock / Justitie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri