Jucatoarea Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 1, a castigat finala turneului de categorie Premier 5 de la Dubai, dupa ce a invins-o, astazi, cu scorul de 6-4, 7-6 (7-4) pe jucatoarea de tenis din Republica Ceha, Karolina Pliskova, locul 18 WTA si cap de serie numarul 3.

Simona Halep s-a impus dupa o ora si 46 de minute si, in urma acestui succes, romanca revine pe locul 3 WTA. Invingatoarea va primi 900 de puncte WTA si 456.000 de dolari, iar invinsa 585 de puncte WTA si 227.860 de dolari, potrivit Mediafax.

Pentru jucatoarea romana, aceasta a fost a 16-a finala. Ea a mai castigat noua turnee, la Shenzhen (WTA), in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.

Simona Halep a mai disputat sase finale, Madrid (Premier Mandatory), Roland Garros (Grand Slam), WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

La Dubai, traseul Simonei Halep pana in finala a fost urmatorul:

  • Turul I - a stat;
  • Turul II - scor 6-2, 6-0, cu Daniela Hantuchova din Slovacia, locul 47 WTA;
  • Optimi de finala - scor 6-4, 6-3, cu Tvetana Pironkova din Bulgaria, locul 57 WTA;
  • Sferturi de finala - scor 6-3, 1-6, 7-5, cu Ekaterina Makarova din Rusia, locul 9 WTA si cap de serie numarul 6;
  • Semifinale - scor 2-6, 6-1, 6-1, cu Caroline Wozniacki, locul 5 WTA si cap de serie numarul 3.

Simona Halep va evolua saptamana viitoare la Doha, pentru a-si apara titlul cucerit anul trecut. Ea este a foua favorita dupa Petra Kvitova din Cehia.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri