WTA a anuntat, duminica, pe Twitter, ca Simona Halep, locul 4 mondial, a decis sa se retraga de la turneul de categorie Premier de la Doha, la care era detinatoarea trofeului.

Probabil ca viitoarea competitie la care va participa jucatoarea romana va fi Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory, programat intre 11 si 22 martie. La editia precedenta a acestui turneu Simona Halep a ajuns pana in semifinale, noteaza Mediafax.

Simona Halep luase in calcul sa nu evolueze la Qatar Open, unde era cap de serie numarul 2, dupa ce se impusese sambata, in finala turneului de la Dubai. "Sunt obosita, foarte obosita. Am dureri peste tot, dar este normal. Am avut meciuri grele si duminica voi urma un din nou un tratament. Totul ma doare, coastele, glezna, dar sper ca voi fi bine saptamana viitoare si ca ma voi recupera rapid. Nu sunt sigura acum si nu pot spune (n.r. - despre participarea la turneul de la Doha). Va trebui sa ma relaxez si sa vad saptamana viitoare", a declarat Simona Halep.

Simona Halep a castigat, sambata, turneul de la Dubai si ar fi trebuit saptamana viitoare sa-si apere trofeul cucerit anul trecut la Qatar Open. In 2015, turneele de la Doha si Dubai fac rocada atat ca ordine in calendarul WTA, cat si in ceea ce priveste categoria competitiilor. In urma cu an, Simona Halep, cap de serie numarul 7 si locul 10 mondial atunci, castiga turneul de la Doha, inregistrand al saptelea sau succes in circuitul WTA si primul la o competitie de categorie Premier 5. Pentru aceasta performanta, romanca a obtinut 441.000 de dolari si 900 de puncte WTA.

Programat in 2014 intre 10 si 16 februarie, turneul va avea loc in acest an intre 23 si 28 februarie. Potrivit site-ului oficial al WTA, editia 2015 figureaza acum la o categorie inferioara, Premier, si va beneficia de premii totale mai mici, 731.000 de dolari, fata de 2.440.070 de dolari anul trecut, dar si de puncte mai putine, 470 fata de 900. Astfel, un succes la Doha va fi recompensat in acest an cu 124.000 de dolari si 470 de puncte WTA.

Insa Simona Halep si-a aparat punctele de la Doha la Dubai, care a revenit la categoria Premier 5 dupa trei ani. Petra Kvitova, locul 3 WTA este principala favorita la Doha, Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 5 WTA, Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 8 WTA, Angelique Kerber (Germaniea), locul 12 WTA, invinsa Simonei Halep in finala editiei precedente, Ekaterina Makarova (Rusia), locul 9 WTA, si Andrea Petkovic (Germania), locul 10 WTA, fiind si ele pe tabloul principal al competitiei.

In urma rezultatelor inregistrate in aceasta saptamana, Halep o va depasi pe Kvitova, revenind de luni pe locul 3 WTA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri