Sistemul de invatamant din Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord difera de la o zona la alta, fiind reglementat partial de guvernele celor patru tari: Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord. Spre deosebire de Romania, invatamantul este obligatoriu pana la 16 ani si, de asemenea, este incurajat studiul acasa.

In fiecare tara exista cinci cicluri de invatamant: prescolar, primar, gimnaziu, liceu si invatamant superior. Invatamantul este obligatoriu intre varsta de 5 (4 in Irlanda de Nord) si 16 ani. Totusi, in Anglia, invatamantul obligatoriu a fost prelungit pana la varsta de 18 ani, pentru copiii care s-au nascut incepand cu data de 1 septembrie 1997. Inainte de scoala, copiii pot fi inscrisi in sistemul de invatamant prescolar, desi locurile oferite de guvern sunt limitate in aceasta etapa.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri