Peste 3,5 milioane de carduri de sanatate sunt deja activate si, pe masura ce devine obligatoriu, din 1 mai, s-ar putea face economii, pentru ca vor fi platite doar serviciile efectuate, a declarat, marti, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea.

"Desi toata lumea critica noul card, pana in acest moment sunt peste 3,5 milioane de carduri activate, ceea ce inseamna ca acest proiect important incepe sa prinda viata, sa functioneze. Pe masura ce cardul devine obligatoriu, de la 1 mai, ne asteptam sa mai facem ceva economii, prin faptul ca vom plati doar acele servicii efectuate, si nu servicii «fictive», si atunci vom avea o disponibilitate de bani si vom putea asigura analize pentru toata luna si nu doar cateva zile, vom avea acces pentru pacienti atunci cand isi doresc", a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), la conferinta "Sanatatea femeii. De la pubertate pana la menopauza".

Vasile Ciurchea a amintit si de procesul de actualizare a preturilor la medicamente, precizand ca se asteapta ca acestea sa scada semnificativ. "Noi luam in calcul o medie de 20-30 la suta, ceea ce inseamna foarte mult la bugetul alocat medicamentelor", a precizat presedintele CNAS, noteaza Mediafax.

Vasile Ciurchea a mai spus ca banii economisiti vor fi folositi pentru a incepe terapii noi si tratamente moderne, fara ca pacientul din Romania sa mai astepte un an, doi pentru a beneficia de acestea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri