Medicii nu pot primi bani pentru serviciile decontate din Fondul de Sanatate, iar pentru RMN, examinare la computer tomograf, angiografie si scintigrafie din pachetul de servicii de baza, asiguratul va plati o parte din costul acestora, potrivit proiectului Contractului cadru, citat de Mediafax.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a elaborat noul proiect privind Contractul cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Proiectul aduce mai multe noutati in acordarea asistentei medicale, pentru prima data fiind prevazut ca "furnizorii nu au voie sa incaseze sume pentru serviciile medicale acordate prevazute in pachetele de servicii decontate din Fond si pentru actele administrative, inclusiv cele necesare acordarii serviciilor medicale, pentru care nu este stabilita o reglementare in acest sens".

In cazul furnizorilor de servicii, medicamente si dispozitive medicale aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate au fost introduse obligatii noi. Astfel, toti furnizorii trebuie sa utilizeze formularul electronic pentru prescrierea substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope, de la data de la care acesta se implementeaza, si sa introduca in sistemul informatic toate prescriptiile medicale electronice off-line si cele cu regim special unic pe tara pentru aceste substante, in cel mult 30 de zile calendaristice de la data prescrierii.

In prezent, aceasta reglementare era valabila numai la nivelul asistentei medicale primare, iar pentru celelalte categorii de prescriptori, termenul pana la care trebuie sa fie introduse in sistemul informatic toate prescriptiile medicale electronice off-line si prescriptiile medicale cu regim special unic pe tara pentru substantele si preparatele stupefiante si psihotrope este ultima zi a lunii in care s-a facut prescrierea sau cel tarziu pana la data prevazuta in contractul sau conventia de furnizare de servicii medicale pentru raportarea lunara a activitatii realizate. De asemenea, ca termen-limita era prevazuta ultima zi a fiecarui trimestru in care s-a facut prescrierea off-line.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri