Vestitul salam de Sibiu era considerat, in comunism, unul dintre produsele de lux din Romania. Productia, la vremea respectiva, mergea in cea mai mare parte la export.

Originea salamului de Sibiu este si astazi motiv de disputa intre producatori. La Sinaia, o firma care sustine ca este urmasa directa a fabricii de salam Filippo Dozzi, fondata in 1910 in statiune, a inregistrat eticheta originala (sigla) a salamului de Sibiu, cu denumirea fabricii.

Parte a unui grup important in domeniu din Romania, reprezentantii firmei sustin ca pot atesta documentar faptul ca sunt primii producatori ai salamului de Sibiu in Romania, dupa reteta italianului Dozzi, fapt care a iscat si o controversa, in 2009, cu un alt producator important de mezeluri din tara. In 1910, Filippo Dozzi ar fi inceput, la Sinaia, fabricarea salamului de Sibiu, statiunea fiind aleasa datorita conditiilor climaterice favorabile producerii salamului crud-uscat, cu termen de maturare foarte lung si cu garantie de luni de zile.

Afla mai multe despre povestea salamului de Sibiu din paginile Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri