Ministerul Afacerilor Externe saluta celebrarea Zilei NATO precizand ca Alianta Nord-Atlantica ramane principalul garant al securitatii tarii, Romania urmarind, in 2015, intarirea solidaritatii Aliate,in contextul situatiei de securitate la nivel international si in vecinatatea estica.

"Aderarea la Alianta Nord-Atlantica, in aprilie 2004, a reprezentat un moment marcant in istoria tarii noastre, semnificand realizarea unui deziderat major de politica externa, care a beneficiat de intreg sprijinul societatii romanesti. Prin contributiile sale, Romania a participat la misiunile si operatiile Aliate si a adus valoare adaugata in elaborarea politicilor NATO, conturandu-si in tot acest timp un profil aparte in cadrul Aliantei", se arata intr-un comunicat MAE remis MEDIAFAX.

MAE precizeaza ca "Alianta Nord-Atlantica ramane principalul garant al securitatii Romaniei, iar obiectivul central din perspectiva tarii noastre il reprezinta consolidarea relevantei si eficacitatii NATO, ca pilon fundamental al securitatii euro-atlantice". "In 2015, Romania va urmari consecvent intarirea solidaritatii Aliate, consolidarea relatiei transatlantice, precum si promovarea in continuare a valorilor euro-atlantice in vecinatate in scopul asigurarii unui mediu de securitate stabil si predictibil.

Situatia de securitate la nivel international si, mai ales, cea din vecinatatea estica si sudica a Aliantei, impune ca NATO sa se concentreze asupra dezvoltarii sarcinii sale originare, cea privind apararea colectiva", se mai arata in comunicat. In cadrul reuniunii la varf NATO de la Praga din anul 2002, delegatia Romaniei a primit invitatia de aderare la Alianta Nord-Atlantica.

Pe 29 martie 2004, Romania a depus instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat american, SUA fiind depozitarul Tratatului Aliantei Nord-Atlantice (Washington, 1949), iar la 2 aprilie 2004 s-a desfasurat, in cadrul reuniunii ministeriale Aliate, ceremonia arborarii drapelului tarii noastre la Cartierul General al NATO. In baza Legii 390/2004, incepand cu anul 2005, "Ziua NATO in Romania" se celebreaza in prima duminica a lunii aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri