Peste 36.000 de politisti, jandarmi si pompieri vor actiona zilnic in perioada sarbatorilor de Paste, pentru prevenirea infractiunilor violente si pentru interventia rapida in situatii de urgenta, a anuntat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

"Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne vizeaza asigurarea masurilor de ordine publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, in special a celor cu violenta, si gestionarea situatiilor de urgenta, incluzand aici si interventiile medicale ale SMURD. Alte prioritati ale dispozitivelor mobilizate de sarbatori sunt fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulatie si reducerea timpului de asteptare la punctele de frontiera", a precizat vicepremierul Gabriel Oprea.

Vicepremierul Gabriel Oprea a spus ca, incepand de vineri, numarul politistilor aflati la serviciu va fi suplimentat, zilnic, cu aproape 11.000. De asemenea, 1.800 de politisti de la rutiera, sprijiniti de 6.800 de politisti de ordine publica, vor fi in strada, intrucat se asteapta ca, incepand de vineri, valorile de trafic sa creasca semnificativ, avand in vedere ca multi romani isi petrec minivacanta in statiuni montane sau la rude din alte localitati, noteaza Mediafax.

Pentru asigurarea interventiilor medicale de urgenta vor fi disponibile, in fiecare zi din perioada sarbatorilor de Paste, 285 de echipaje SMURD si 745 de echipaje de ambulanta. De asemenea, 13 elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne vor asigura misiunile aero-medicale.

Echipajele de jandarmi vor fi suplimentate, urmand ca zilnic sa fie in misiuni peste 6.000 de jandarmi, care vor actiona, in principal, in apropierea bisericilor, a manastirilor, acolo unde se vor desfasura manifestari religioase, dar si in zonele considerate periculoase.

In statiuni si pe traseele turistice vor fi mobilizati 259 de jandarmi montani, care vor fi pregatiti sa intervina alaturi de salvamontisti. In noaptea de Inviere, peste 2.300 de pompieri vor fi in misiune in zona manastirilor si a bisericilor unde se vor oficia slujbele de Pasti.

Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri