IPS Casian, arhiepiscopul Dunarii de Jos, a facut referire in Pastorala la participarea elevilor la ora de religie, mentionand ca Biserica este Scoala dinainte de a se fi infiintat scoli moderne.

IPS Casian vorbeste, in Pastorala de Paste, despre importanta Sarbatorii Invierii Domnului, dar face referiri si la noile reglementari privind ora de religie din scoli, transmite corespondentul Mediafax. "De curand, in tara noastra s-au produs, asa precum stiti, unele schimbari privind participarea copiilor la ora de religie din scoala, care-i tocmai prilejul intalnirii cu Invatatorul lor iubit, Mantuitorul. Parintii copiilor minori trebuie sa exprime participarea acestora la ora de religie prin semnatura lor. S-a produs, pe deasupra tuturor incercarilor, necazurilor si dificultatilor, acest act responsabil si incurajator, prin care aproape toti parintii in Eparhia noastra, ca si pretutindeni in tara, prin semnatura de acord, si-au trimis copiii la ora iubirii lui Dumnezeu din scoala noastra romaneasca", afirma arhiepiscopul Dunarii de Jos.

In continuare, IPS Casian subliniaza rolul important al Bisericii in educatie. "Educatia completa, sufleteasca, cultural-sociala si civica, face parte din crezul Sfintei noastre Biserici, «Mama spirituala a neamului» si «Scoala» dinainte de a se fi infiintat scoli moderne", spune Arhiepiscopul Dunarii de Jos.
IPS Casian arata ca educatia religioasa este cel mai concret exemplu al reinvierii neamului romanesc, iar sprijinirea si ajutorarea copiilor este investitia de capatai in viitorul lor sigur si fericit, atat sufleteste, cat si trupeste.

"De aceea, iubiti parinti spirituali ai copiilor si slujitori ai Sfintelor Altare, dimpreuna cu parintii naturali ori adoptivi ai copiilor, deodata cu eforturile din familie si din scoala, sa ne unim intr-o singura forta a binelui concret, spre binele real al societatii noastre, prin educatia crestina a «primaverii» vietii si neamului - copiii si tineretul", mai spune IPS Casian, in Pastorala. In judetul Galati, aproximativ 96 la suta dintre elevi au fost inscrisi la ora de religie din scoli, majoritatea optand pentru cea ortodoxa.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri