Universitatile nu mai produc aceeasi calitate pe care o producea acum cativa ani si asta, in principal, din cauza sistemului Bologna, care presupune trei ani de studiu, si nu patru, sustine un angajator din IT, care critica sistemul de invatamant din Romania.

"Vedem un declin in sistemul universitar. Sistemul Bologna a redus nivelul competentelor de viata, dupa 3 ani nu poti sa produci ce producea sistemul de 4 ani, iar cei care nu se duc spre masterat raman niste generalisti cu niste competente limitate. Speram ca cineva din sistemul de invatamant sa ne auda sa nu mai produca cantitate, sa produca cantitate si calitate", a declarat Daniela Vercellino, manager de recrutare pe regiunea EMEA la Stefanini, companie de externalizare IT, in cadrul conferintei HR 2.0: Tendinte si provocari in 2015 in piata muncii, organizata de wall-street.ro.

Ca atare, atat Stefanini, cat si alte companii se simt obligate sa investeasca in invatarea angajatilor pentru ca ei sa-si ridice competentele la nivelul necesar in companie.

HR managerul se mai plange ca au scazut competentele pe limba franceza pe piata muncii din Romania, fapt pentru care compania trebuie sa se orienteze pentru deschiderea de noi centre pe aceasta limba in Maroc, Mauritius, Portugalia sau Tunisia. Totusi, HR managerul apreciaza ca si in Romania a inceput sa fie studiat limbi straine exotice, cum ar fi mandarina sau cantoneza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri