MAE a stabilit, prin intermediul familiilor, legatura cu cei doi romani aflati in zona afectata de cutremur in Nepal si care erau cautati, acestia fiind in afara oricarui pericol, iar doi dintre cei patru alpinisti sunt in siguranta, potrivit informatiilor obtinute de Ambasada Romaniei din India, citate de Mediafax.

Ambasada Romaniei la New Delhi a contactat telefonic doi cetateni romani care se afla in Nepal pentru un circuit turistic si care isi anuntasera prezenta in regiune, situatia acestora nefiind afectata de cutremur.

MAE mai precizeaza ca, in cursul dupa-amiezii de sambata, in continuarea demersurilor initiate de institutie, au mai fost identificati in Nepal alti doi cetateni romani care sunt, de asemenea, in afara oricarui pericol.

Totodata, Ministerul de Externe a reusit sa stabileasca, prin intermediul familiilor din Romania, legatura cu cei doi romani aflati in zona afectata de cutremur si care erau cautati inca de dimineata, acestia fiind in afara oricarui pericol.

"Misiunea diplomatica din India are in continuare in atentie situatia unui grup de patru alpinisti romani aflati intr-o expeditie in regiune, urmarindu-se cu prioritate contactarea acestora si stabilirea situatiei lor dupa producerea cutremurului. Din informatiile disponibile de la Ambasada Romaniei la New Delhi, doi dintre cei patru alpinisti sunt in siguranta, acest lucru fiind confirmat si de reprezentantul Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, cu care structura specializata din MAE tine legatura in permanenta", se arata in comunicat, cu precizarea ca aceste informatii au fost actualizate la ora 18.00, ora Romaniei.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca, pana la acest moment, misiunea diplomatica nu a primit nicio confirmare oficiala referitoare la existenta vreunui cetatean roman printre victime.

MAE face apel la cetatenii romani care au rude sau prieteni in zona afectata de cutremur sa informeze asupra acestui lucru la numarul de telefon 0728.557.116 sau pe email la adresa comunicare.consulara@mae.ro

Sursa foto: Alex Gavan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri