Primaria Sectorului 6 a dat in judecata Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor (RADEF) RomaniaFilm, pentru a recupera cladirea cinematografului Favorit, unde se doreste realizarea centrului cultural comunitar Favorit.

Primaria Sectorului 6 a actionat in instanta Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor. Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, in acelasi caz fiind dat in judecata si Consiliul Local al Primariei Capitalei. Conform unui comunicat de presa al Grupului Initiativa Favorit, proprietarul cladirii cinematografului Favorit este Ministerul Culturii, iar administratorul de drept este RADEF RomaniaFilm, care functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara. RADEF RomaniaFilm se afla sub autoritatea Ministerului Culturii, nu in subordinea sau coordonarea acestuia, scrie Mediafax.

"Deoarece RADEF RomaniaFilm nu are Consiliu de Administratie care sa poata decide trecerea legala a cinematografului Favorit la primarie, reprezentantii grupului 'Initiativa Favorit' au fost in audienta la Ministerul Culturii (26 martie 2015), la domnul Bogdan Stanoevici (secretar de stat), si au aflat ca numirea membrilor consiliului de administratie, de catre Ministerul Culturii, se face pe baza unei evaluari/selectii prealabile, care in anul 2014 si in primul trimestru al anului 2015 a esuat 'din lipsa de candidati'. De asemenea, grupul a fost informat ca Ministerul Culturii a solicitat Ministerului de Finante sa modifice legislatia, astfel incat consiliul sa poata fi numit direct de catre Ministerul Culturii, printr-un ordin de ministru", conform sursei citate.

In ultimii cinci ani, potrivit reprezentatilor Grupului Initiativa Favorit, au fost facute demersuri catre toate autoritatile implicate in reabilitarea cinematografului Favorit si transformarea acestuia intr-un centru cultural comunitar. In acest interval si Primaria Sectorului 6 a realizat un studiu de fezabilitate, un proiect tehnic si a alocat din bugetul local fonduri pentru realizarea proiectului in 2013, 2014 si 2015.

Sursa citata arata ca un demers asemanator a avut si Primaria Timisoara, care a dat in judecata RADEF RomaniaFilm, pentru recuperarea cinematografelor din localitate, si a castigat in prima instanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri