Elena Udrea va cere la Penitenciarului Targsor sporirea masurilor de supraveghere a sa, aratand ca a inceput sa resimta o temere dupa ce a primit o scrisoare de amenintare in arest.

Avocatii Elenei Udrea vor depune luni solicitarea la conducerea Penitenciarului Targsor, unde fostul ministru a fost mutat joi din Arestul Politiei Capitalei. La adresa va fi atasata si una dintre scrisorile primite de Elena Udrea de cand se afla in arest in care autorul ii spune ca a fost platit sa o intepe cu un ac infectat, in timp ce e in detentie. Udrea va arata ca a inceput sa resimta o temere si pentru ca in peniteciar, spre deosebire de arestul Politiei, detinutii au contact mult mai des, scrie Mediafax.

Elena Udrea, arestata preventiv in dosarul "Gala Bute", a fost transferata, joi, la Penitenciarul pentru femei de la Targsor (Prahova), aceeasi unitate de detentie in care au fost incarcerata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Udrea urmand sa stea 21 de zile in carantina in sectia speciala. Ruxandra Dragomir, care a vizitat-o pe Elena Udrea la Penitenciarul Targsor, spune ca pentru prima data de cand merge la aceasta in arest a simtit ca intr-adevar ii este greu, precizand ca au putut vorbi doar din spatele unui panou de sticla, printr-un telefon, si ca a fost degradant si dezumanizant.

Unul din avocatii Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat ca aceasta a fost luata prin surprindere de mutarea sa la Targsor, unde pana marti, cand ii va putea fi alimentat cardul de penitenciar, nu isi va putea cumpara nimic de la magazinul inchisorii. Potrivit lui Chiciu, Udrea a fost luata practic peste noapte doar cu lucrurile pe care le avea la ea in acel moment si transferata la Targsor desi prezenta ei era mult mai necesara in arestul Politiei Capitalei, dat fiind faptul ca marti are termen la instanta si ca cel mai probabil va fi adusa si la DNA pentru noi audieri.

Avocatul a atras atentia ca "pana marti Elena Udrea nu are bani si posibilitatea sa-si achizitioneze nimic, precum apa, produse igienice, pentru ca nu se pot alimenta cardurile de penitenciar, avand in vedere faptul ca nu se lucreaza in zilele de sarbatoare". Avocatul a mentionat ca, totusi, apropiatii ii pot aduce Elenei Udrea produse precum apa, dar nu si produse de igiena sau sanitare precum deodorant, pasta de dinti, sapun, sampon sau altele de acest gen. Chiciu a precizat ca astfel de produse pot fi achizitionate doar de la magazinul penitenciarului si doar cu bani de pe cardul pe care Udrea il primeste la momentul inmatricularii in unitate.

De asemenea, joi seara echipa de comunicare a Elenei Udrea a postat un mesaj pe Facebook intitulat "Nu mai bine o bateti cu pietre in piata publica?", in care arata ca "mutarea la penitenciarul pentru femei de la Targsor reprezinta o incercare de umilire si distrugere a omului Elena Udrea, o incercare de suprimare emotionala si intelectuala". Elena Udrea se afla in stare de arest preventiv din 25 februarie in dosarul "Gala Bute", iar in 21 aprilie a fost trimisa in judecata. Ea a fost transferata la penitenciar dupa ce DNA a notificat Arestul Central al Politiei Capitalei ca a incheiat actele procedurale in cazul sau.

Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata si fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga. Fostul ministru Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI. Anchetatorii au mai stabilit ca Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp. Dupa trimiterea in judecata a dosarului, procurorii au dispus sa continue cercetarile fata de Elena Udrea pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute". Saptamana trecuta, Alina Bica, fostul sef al DIICOT, a fost eliberata din Penitenciarul Targsor si plasata in arest la domiciliu. La iesirea din penitenciar, Alina Bica a laudat conditiile din unitatea de detentie.

”Vreau sa va spun ca eu am ramas placut surprinsa de ceea ce am gasit aici din perspectiva modului de organizare al penitenciarului, regulile care sunt inauntru, profesionalismul oamenilor de aici… Acuma nu doresc nimanui sa vina sa vada ca ceea ce spun eu e adevarat”, spunea Bica. Intrebata daca sunt conditii mai bune la Targsor decat cele din arestul Politiei Capitalei, Bica a raspuns: ”Cu certitudine da. Daca stiam, veneam de la inceput”.

Citeste si:
    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Social »



    Setari Cookie-uri