Peste 200 de persoane date in urmarire, ale caror semnalmente au fost introduse in Sistemul Informatic Schengen, si 72 de masini cautate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in anchete au fost gasite in ultima saptamana, informeaza Politia Romana.

In perioada 24 - 30 aprilie, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), au fost localizate, pe teritoriul tarii noastre, 115 de persoane care faceau obiectul unor semnalari in Sistemul Informatic Schengen (SIS). Politistii romani au pus in aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 54 de persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara si doua persoane care erau semnalate ca disparute de partenerii din statele Schengen, scrie Mediafax.

Conform sursei citate, pe teritoriul Romaniei, au fost identificate 37 de autovehicule ce erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor penale si au fost gasite noua documente semnalate de statele membre. Totodata, 94 de persoane cautate de autoritatile romane au fost identificate de partenerii straini pe teritoriul lor, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul IGPR.

"Dintre acestea, 30 de persoane erau urmarite de Politia Romana in baza unui mandat european de arestare, 17 persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar sase persoane era semnalate ca disparute de autoritatile romane", precizeaza sursa citata. Un numar de 35 de autovehicule semnalate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale au fost identificate in statele membre, iar partenerii straini au gasit si 10 documente semnalate de tara noastra.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocarii informatiilor de catre autoritatile romane si schimbului de date intre acestea si SIS, sistemul comun european de urmarire politieneasca transfrontaliera, un element determinant pentru procesul de aderare a Romaniei la spatiul Schengen. Acesta contine date minime despre persoanele sau bunurile urmarite in cadrul unei proceduri judiciare, iar datele si informatiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obtinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecarui stat membru Schengen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri