Judetele Harghita si Covasna sunt sub avertizare de cod galben de inundatii joi, ca urmare a precipitatiilor.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis avertizarea cod galben de inundatii pentru unele rauri mici din bazinele hidrografice Cusmed, Feernic, Tarnava Mare, in amonte de Odorheiu Secuiesc, Homorod, Cormos, afluentii mici de pe cursul superior al Oltului, pe sectorul din amonte de Micfalau, bazine hidrografice aferente judetelor Harghita si Covasna, potrivit Mediafax.

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul hidrografic Cusmed si in bazinele hidrografice superioare ale raurilor Homorod si Cormos. Avertizarea a fost emisa ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore si a celor prognozate, pe raurile vizate fiind posibile cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, a precizat sursa citata.

Potrivit unei informari transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, pana joi, la ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat. In cursul zilei de joi, vor fi ploi si vijelii cu precadere in Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova si local in Oltenia.

Vijelii in Bucuresti si alte judete din sud

Bucurestiul si sapte judete din sudul tarii au fost joi, pana la ora 09.30, sub avertizare cod galben de vijelie si descarcari electrice, in unele zone fiind anuntate si caderi de grindina. Potrivit avertizarii nowcasting transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, pana la ora 09.30, in Bucuresti si judetele Ilfov si Prahova se vor semnala intensificari ale vantului ce vor avea, pe arii restranse, aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, averse ce pot depasi izolat 15-20 de litri pe metru patrat.

Tot pana la 09.30 sunt sub avertizare cod galben jumatatea sudica a judetelor Arges si Dambovita, precum si nordul judetelor Teleorman si Giurgiu. In aceste zone se vor semna frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificari ale vantului ce vor avea, pe arii restranse, aspect de vijelie, averse ce pot depasi izolat 15 litri pe metru patrat.

De asemenea, pana la ora 09.00, in judetul Olt sunt anuntate descarcari electrice si intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie, precum si averse ce pot depasi izolat 10-15 litri pe metru patrat.

Potrivit unei informari transmise anterior de ANM, pana joi, la ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat. In cursul zilei de joi, vor fi ploi si vijelii cu precadere in Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova si local in Oltenia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri