Proiectul european are forta de a se reinventa si a construi o societate mai buna, mai corecta si mai generoasa in pofida crizei de incredere cu care Uniunea Europeana se confrunta si a retoricii tot mai agresive a unor actori politici care nu respecta valorile europene, afirma premierul Ponta.

Intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei, seful Guvernului apreciaza ca acest eveniment reprezinta nu numai momentul in care este celebrat punctul de pornire al proiectului european, ca urmare a curajoasei Declaratii a lui Robert Schuman, ci si momentul in care trebuie realizat potentialul important pe care Uniunea Europeana continua sa il aiba.

"Romania este astazi un membru de incredere al Uniunii, dovedind un atasament ferm pentru democratie, consolidarea statului de drept, libertate, solidaritate, dreptate sociala si transparenta. Sunt mandru de faptul ca, in 2015, Romania este un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, este un stat care se dezvolta si care a devenit mai puternic, o tara care a reusit sa parcurga drumul dificil al tranzitiei la democratie si la economia de piata", spune Ponta, citat de Mediafax.

El apreciaza totodata ca apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana este o garantie a dezvoltarii tarii si sprijinul care intareste convingerea ca se poate continua pe linia evolutiilor inregistrate in ultimii ani, oferind tuturor cetatenilor romani perspectiva unei vieti mai bune, a unor sanse suplimentare de dezvoltare, de crestere a calitatii vietii si de afirmare.

In 1985, liderii Comunitatii Europene, intruniti in cadrul summitului de la Milano, au decis ca la data de 9 mai sa fie sarbatorita Ziua Europei.

La data de 9 mai 1950 s-a facut primul pas in directia crearii Uniunii Europene de astazi. La Paris, in acea zi, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a citit in fata presei internationale o declaratie prin care chema Franta, Germania si alte patru state europene sa-si puna in comun productiile de carbune si otel, asezand astfel piatra de temelie a unei federatii europene.

Ministrul francez a propus atunci crearea unei institutii europene supranationale, insarcinata cu gestionarea industriei carbunelui si otelului, sector care constituia, la vremea respectiva, baza intregii puteri militare. Tarile la adresa carora a fost lansat apelul aproape se distrusesera reciproc intr-un conflict care a lasat in urma sa pagube materiale imense si un sentiment de dezolare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri