Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului si Sportului, sustine ca Guvernul are disponibile fondurile pentru sala polivalenta din cadrul Complexului Sportiv National Lia Manoliu, dar lucrarile sunt intarziate din cauza contestatiilor facute la licitatia de acordare a contractului de constructie.

Romania va organiza in 2017 Campionatele Europene de gimnastica artistica, eveniment care ar urma sa se desfasoare in noua sala polivalenta ce se va construi in cadrul complexului "Lia Manoliu".

"Eu am incurajat federatiile sportive sa se implice si sa aduca in tara competitii internationale, tocmai pentru a ne dezvolta din punct de vedere al infrastructurii. In momentul in care aduci o competitie internationala ti se impune. Noi ne dorim sa organizam competitii internationale, dar suntem blocati prin aceste contestatii la licitatii. Sa speram ca nu mai dureaza mult. Pot sa spun ca este vorba despre sala polivalenta, pe mine asta ma doare foarte tare. Se contesta de foarte mult timp si suntem in intarziere foarte, foarte mare. Aducem aceasta competitie, Campionatul European de gimnastica in Romania in 2017 si noi inca nu am inceput lucrarile la sala polivalenta. Sper sa se termine odata cu aceste contestatii si sa fim in 2017 cu fruntea sus in fata Federatiei Internationale de Gimnastica. Eu nu cunosc valoarea proiectului, dar din perspectiva mea este vorba de zeci de milioane de euro, pe care Guvernul Romaniei le are disponbile. Chiar acum cateva saptamani am vorbit cu premierul despre sala polivalenta si m-a asigurat ca sunt toate sumele disponbile. Important este sa se termine aceste contestatii", a declarat Szabo.

Si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a criticat contestatiile care intarzie foarte mult anumite lucrari.

"Ne dorim ca investitiile sa se realizeze in termen rezonabilil. Suntem in situatia in care Guvernul are bani disponibili, prevazuti pentru acest tip de investitii si fac un apel, as ruga companiile mari care lucreaza in Romania de ani de zile si castiga sute de milioane de euro, poate ne lasa si pe noi sa ne dezvoltam. Suntem in situatia in care un obiectiv, extrem de necesar, obligatoriu pentru Romania pentru a-si achita obligatiile de organizare a unor evenimente internationale tot intarzie, pentru ca suntem la a opta contestatie. Poate aceste companii se gandesc ca avem si noi dreptul sa ne dezvoltam in aceasta tara. Inteleg o contestatie, inteleg doua, dar opt contestatii sa se intarzie mai multi ani, pentru ca se bat mai multe companii mari intre ele. Poate in perioada urmatoare vor urma niste dezbateri pe tema asta, pentru ca exista findurile necesare si tot dam explicatii de fiecare data ca nu incep lucrarile", a afirmat Dragnea.

Romania a obtinut in 23 ianuarie dreptul de organizare al CE de gimnastica din 2017 in detrimentul Danemarcei, in urma reuniunii Comitetului Executiv de la Lausanne.

Presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, declara atunci ca infrastructura necesara organizarii CE din 2017 a fost prezentata la sedinta Comitetului Executiv doar "in poze".

"Noi am prezentat niste poze, iar ele trebuie sa devina realitate. Ma refer la noua sala polivalenta din Bucuresti. Responsabilitatea se intinde pe mai multi ani si include mai multi factori responsabili, nu doar federatia", a spus Stoica.

Constructia salii polivalente de la Bucuresti, de 12.000 de locuri, din Complexul Sportiv National "Lia Manoliu", in care ar urma sa se desfasoare CE de gimnastica, feminin si masculin, din aprilie 2017, nu a fost inca inceputa.
Editia CE din 2017 va fi a doua gazduita de tara noastra dupa cea din 1957, prima a competitiei.

Gabriela Szabo: Am identificat un teren de 7.000 de metri patrati pentru construirea unui patinoar

Ministerul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, marti, raspunzand unor intrebari adresate de oficiali ai Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, ca a identificat un teren in Sectorul 4 al Capitalei, de 7.000 de metri patrati, unde urmeaza sa se contruiasca un patinoar.

"Am discutat cu domnul Tiriac si am identificat un teren impreuna, undeva in Sectorul 4. Mai sunt insa cateva etape prin care trebuie sa trecem. Sa speram ca vom avea cat mai repede un patinoar in Bucuresti. Unul dintre obiectivele mele este sa demaram lucrarile la patinoar. Am identificat pana acum terenul, care este de 7.000 de metri patrati", a declarat Szabo.

Referitor la demolarea Patinoarului "Mihai Flamaropol" si ridicarea unuia nou, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, a afirmat ca va discuta cu reprezentantii Primariei Capitalei, proprietarul cladirii, pentru a afla stadiul lucrarii: "E la Primaria Capitalei? Dupa amiaza ma voi interesa care este situatia. Vom face o corespondenta cu Primaria Capitalei sa vedem care este situatia si daca sunt hotarati sa inceapa constructia, noi putem sa-i ajutam. Asa am facut cu toata lumea".

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, si ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, au participat, marti, la Sala Polivalenta din Capitala, la un eveniment in cadrul caruia au fost predate o suta de microbuze catre cluburi si federatii sportive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri