Mii de asigurati au fost invitati, prin SMS sau telefonic, inca din ianuarie, la sediul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), sa-si ridice cardurile, dar nu au raspuns invitatiei, inchesuindu-se in schimb dupa 1 mai, a declarat reprezentantul CASMB.

"Sunt 14.178 de asigurati care au fost invitati telefonic sau prin SMS, in intervalul ianuarie - mai, sa-si ridice cardurile de sanatate si nu au venit. La sediul CASMB din strada Vasile Lascar erau, joi dimineata, 14.178 de carduri de sanatate neridicate, deci puteau veni sa le ia 14.178 de asigurati. Daca pana in 1 mai veneau sa-si ridice cardurile de sanatate cam 200 de asigurati pe zi, dupa 1 mai numarul lor a crescut de aproape cinci ori. De aceea cozile la sediul din Vasile Lascar raman mari inca", a declarat purtatorul de cuvant al CASMB, Cristina Calinoiu. potrivit Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant, spre exemplu, joi dimineata, la ora 8.00, au fost invitati prin SMS sau telefonic sa-si ridice cardurile aproape 1.500 de persoane. "Numai in aceasta dimineata, la ora 8.00 au fost invitati alti 1.000 - 1.500 de asigurati sa-si ridice cardurile, pe langa acestia sunt si cei care nu au raspuns invitatiei facute de noi inca din luna ianuarie. Luni, spre exemplu, vom avea de distribuit la sediul din Vasile Lascar probabil 16.000 de carduri de sanatate", a mai spus Cristina Calinoiu.

Pana in 14 mai au fost eliberate 59.869 de carduri de sanatate dintre care 23.288 prin medicii de familie, la solicitarea acestora, si 22.403 direct asiguratilor, care au fost instiintati telefonic sau prin SMS sa vina sa le ridice, a mai precizat Calinoiu. Din 1 mai, potrivit reglementarilor in vigoare, asiguratii trebuie sa utilizeze obligatoriu cardul national de sanatate la fiecare serviciu medical primit. Furnizorii de servicii medicale trebuie insa sa le asigure si pacientilor care nu prezinta cardul, pentru ca nu l-au primit inca sau refuza sa il foloseasca din motive religioase.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri