Un protest fata de uciderea maidanezilor din Bucuresti a avut loc in weekend in centrul Vienei, relateaza un telespectator Digi24. In Piata Sfantul Stefan, mai multi tineri au impartit pliante cu mesaje de boicotare a turismului in Romania, sub pretextul ca banii adusi de turistii straini sunt folositi pentru uciderea animalelor. Aceste brosuri contineau imagini socante cu animale ucise sau agresate?

„Ieri mi-a fost dat sa vad o campanie mizerabila de denigrare a Romaniei in StephanPlatz, Viena, Austria. Se pare ca protestele impotriva firmelor austriece de prelucrare a lemnului au ceva raspuns. Finantarea companiilor non-profit pentru protectia animalelor trebuie facuta intr-un fel. Nu, nu este niciun fel de teorie a conspiratiei. De ce a pornit aceasta campanie tocmai acum? Tocmai in Austria?". Asa arata o parte din mesajul telespectatorului Digi24.

Va provocam la o dezbatere. Credeti ca protestele din Viena au legatura cu lezarea intereselor Holzindustrie Schweighofer in Romania?

1. Credeti ca protestele din Viena sunt o replica fata de lezarea intereselor Holzindustrie Schweighofer in Romania?


Compania austriaca Holzindustrie Schweighofer a avertizat vineri ca s-ar putea retrage din Romania, din cauza noului Cod Silvic, al carui impact nu poate fi prevazut, decizie care ar pune in pericol 3.000 de locuri de munca. "Impactul legii nu poate fi prevazut. Unele centre de productie ar putea fi inchise", a declarat vineri un purtator de cuvant al companiei. Holzindustrie Schweighofer are in prezent 2.670 de angajati in Romania, iar numarul acesta ar fi urmat sa ajunga in acest an la peste 3.000. In toamna anului 2014, compania a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta in care ameninta ca ar putea avea loc concedieri in masa, potrivit Mediafax.

O implementare a acestui articol ne-ar putea obliga sa concediem angajati

Purtatorul de cuvant al Schweighofer a subliniat ca scrisoarea a fost facuta publica din cauza naturii competitive a Codului Silvic. Un articol din proiectul de lege prevede ca o companie poate procesa doar 30% dintr-un tip de lemn. Schweighofer prelucreaza in prezent 27%, dar intentioneaza sa deschida un nou centru de productie. Potrivit Schweighofer, discutiile din Romania sunt exagerate, fiind declansate de un film realizat pe ascuns, care ar trebui sa dovedeasca faptul ca ar fi cumparat lemn taiat ilegal. Holzindustrie Schweighofer respinge acuzatiile.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri