O bomba artizanala a fost descoperita intr-un autocar plin cu pasageri bulgari, care efectua o cursa de la Praga (Cehia) catre Varna (Bulgaria), relateaza site-ul Novinite.com, citat de agentia Mediafax.

Incidentul s-a petrecut duminica dupa-amiaza la Budapesta, in Ungaria, potrivit companiei de transport Omega Group, citata de postul de televiziune bTV. Dispozitivul exploziv a fost descoperit intr-un bagaj care nu apartinea nici unuia dintre pasagerii aflati la bordul autocarului.

Bomba, care era amplasata intr-o canistra cu combustibil, a fost descoperita intamplator, dupa ce soferul autocarului a simtit un miros ciudat si s-a dus sa verifice compartimentul de bagaje. El a descoperit canistra, care era asezata alaturi de bagajele obisnuite ale pasagerilor si se varsase. O echipa de genisti a fost chemata, iar pasagerii au fost evacuati si transferati intr-un alt autocar, cu care au ajuns luni dimineata la Varna.

Pasagerul care a amplasat bomba in autocar este un cetatean ceh sau slovac, a afirmat managerul companiei Omega Group, Dragomir Petkov, intr-un interviu pentru bTV. Acesta avea un bilet de la Praga catre Bratislava, dar a coborat la Brno (Cehia) si nu s-a mai intors la autocar.

"Am avut noroc, pentru ca explozibilul era intr-o canistra care s-a rasturnat si s-a varsat", a precizat Petkov, adaugand ca bomba era artizanala, dar ar fi putut provoca pagube importante. Autoritatile din Cehia, Slovacia si Ungaria au declansat o ancheta si au prelevat amprente din autocar si de pe canistra pentru a incerca sa-l identifice pe cel care a amplasat bomba.

Autocarul in care era o bomba este al unei firme din Romania: la bord erau inclusiv romani

Autocarul care circula pe ruta Cehia-Bulgaria si la bordul caruia a fost gasit un dispozitiv exploziv artizanal apartine unei firme din Romania si este inmatriculat in Bulgaria, la bordul vehiculului, care urma sa traverseze Romania, fiind inclusiv cetateni romani.

"O substanta inflamabila a fost depistata intr-un autocar inmatriculat in Bulgaria, pe 16 mai, dupa-amiaza, pe teritoriul Ungariei", a comunicat Ministerul ungar de Interne, precizand ca vehiculul apartine unei firme din Romania, potrivit unui comunicat citat de publicatia Ouest France. Soferul autocarului a declarat ca a fost vorba de o bomba artizanala, fabricata dintr-o canistra care continea benzina si acetona, avea un dispozitiv electric si un cronometru.

In autocar erau 34 de pasageri, inclusiv cetateni romani, relateaza site-ul ungar HVG.hu. Traseul autocarului includea traversarea teritoriilor Cehiei, Slovaciei, Ungariei, Romaniei si Bulgariei. Incidentul este investigat de autoritatile din Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania.

Autoritatile ungare suspecteaza ca pasagerul care a amplasat dispozitivul exploziv in autocar este un cetatean ceh ori slovac, potrivit unui comunicat al companiei de transport Omega Group. Suspectul avea un bilet de la Praga pana la Bratislava, dar a coborat la Brno, in Cehia, fara a mai urca in autocar.

Autocarul a ajuns luni, cu o intarziere de 18 ore, in Varna. Anchetatorii nu exclud posibilitatea unui complot terorist islamist.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri