Alpinistul roman Alex Gavan a lansat o campanie de strangere de fonduri, intitulata "Bucurie pentru Nepal", in cadrul operatiunilor de ajutoare a victimelor cutremurelor din Nepal si de reconstructie a tarii.

Campania initiata de alpinistul roman se va derula timp de 7 saptamani si 9 zile, perioada corespunzatoare cifrelor magnitudinii inregistrate de primul cutremur din Nepal, din 25 aprilie, atunci cand Gavan se afla in Tabara de Baza de pe Everest, in timpul expeditiei sale de ascensiune pe varful Lhotse (8516m).

Alex Gavan va colabora pentru aceasta campanie cu organizatia Kharuna-Shechen, condusa de un scriitor si calugar budist, originar din Franta, Matthieu Ricard.

"Experienta de pe Everest a fost de viata si de moarte, dar pentru oamenii din Nepal fiecare zi presupune, in acest moment, o experienta de viata si de moarte. Vrem ca prin aceasta campanie sa finantam operatiuni de reconstructie a unor comunitati din Nepal si sa ii ajutam sa se dezvolte. Este un proiect care deschide o perspectiva spre viitor, printre daramaturile si suferinta din Nepal si ii ajuta pe oamenii de acolo sa-si refaca viata. Pornind de la acest principiu, am ales nu doar sloganul campaniei – «Repornim Vieti, Recladim Bucuria» – ci si partenerul care face implementarea in Nepal – organizatia Kharuna-Shechen, fondata de reputatul autor Matthieu Ricard, care lucreaza din anul 2000 pentru a sprijini dezvoltarea comunitatilor locale din Nepal si are experienta pe interventie post-dezastru", a declarat Alex Gavan, potrivit Mediafax.

In cadrul campaniei, initiatorii vor fi strange fonduri prin intermediul unui SMS in valoare de 2 Euro, trimis la numarul 8826, prin plata cu cardul pe site-ul alpinistului, www.alexgavan.ro/nepal, prin sponsorizari pe baza de contract si prin redirectionarea a 2 la suta din impozit.

Alex Gavan a precizat faptul ca fondurile stranse vor ajunge la beneficiarii finali in proportie de suta la suta, campania fiind organizata pro-bono.

Alpinistul a povestit momentele petrecute in Tabara de Baza de pe Everest in timpul producerii primului cutremur. "Am fost intr-o expeditie pe Lhotse, un varf de peste 8000 de metri, si in cazul in care l-as fi atins ar fi fost al saptelea pe care reuseam sa-l escaladez fara oxigen suplimentar. Motivul pentru care eu nu am fost printre cei 16 oameni care au murit a fost acela ca am ales sa ma aclimatizez pe un alt munte. Cand s-a produs cutremurul si apoi avalansa eu eram in Tabara de Baza, intre doua ascensiuni de aclimatizare. Brusc, ghetarul a inceput sa tremure si am realizta ca este un cutremur", a povestit alpinistul.

El si-a dat apoi seama ca e un cutremur de o magnitudine foarte mare. "Sunt oameni care au spus ca acel tremur a durat 30 de secunde. Ma asteptam ca ghetarul sa se crape si sa pic cu cortul inauntru. Cand s-a oprit am deschis repede cortul si m-am uitat sa vad de unde vine avalansa. Am vazut un zid alb care venea spre mine, un zid alb pentru ca ningea usor si crestele muntilor nu puteau fi vazute. M-am gandit unde ma pot adaposti si langa cort era un mare bolovan. Fugind spre bolovan am inceput sa simt consistenta acelui zid alb care venea spre mine. Mi-am dat seama ca nu e corpul principal al avalansei, ci partea finala, ca avalansa se va termina in cateva secunde. Am observat ca inspre mine nu venea acea zapada compacta, ci partea finala, trena avalansei. Atunci am luat o decizie de dilentant, am cotit-o spre cortul in care luam masa. Cred ca avceasta decizie mi-a salvat viata, pentru ca intr-adevar avalansa m-a lovit, m-a acoperit cu zapada, dar nu a fost un impact fizic puternic."

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri