Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, astazi, pe Evghenia Rodina, locul 91 WTA, cu scorul de 7-5, 6-4, si s-a calificat in mansa a doua a turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Partida, care a avut loc pe arena principala a complexului de la Roland Garros, Philippe-Chatrier, a durat o ora si 16 minute, noteaza Mediafax.

Finalista anul trecut la French Open, unde are de aparat 1.300 de puncte, Halep a inceput bine meciul cu Rodina si a condus cu 4-1, dupa doua break-uri consecutive, reusite la 1-1 si 3-1. A urmat o scadere in jocul romancei, de care Rodina a profitat imediat. Rusoiaca a facut rebreak, s-a apropiat la 3-4, apoi a castigat din nou pe serviciul adversarei, la 4-5. Intr-un moment foarte important al meciului, in ghemul al unsprezecelea, cand parea ca este pe val, Rodina a comis doua erori usoare, cedandu-si serviciul. Halep a inchis apoi setul, cu 7-5, dupa 36 de minute.

In al doilea set, cele doua jucatoare au "mers" cap la cap pana la 3-3. Simona Halep a obtinut un break, dar Rodina a egalat imediat, dar romanca a castigat urmatoarele doua ghemuri, impunandu-se cu 6-4, dupa alte 40 de minute. In general, un inceput bun de turneu pentru Simona Halep, un meci pe care l-a controlat, dar in care a aratat si catea momente de slabiciune.

In faza urmatoare, Simona Halep va juca impotriva croatei Mirjana Lucici-Baroni, care a invins-o, duminica, pe americanca Lauren Davies, locul 64 WTA, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3. Romanca nu are o amintire placuta cu sportiva croata, in varsta de 33 de ani. Anul trecut, in turul 3 al US Open, Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2 atunci, a fost invinsa, cu scorul de 7-6 (6), 6-2, de Lucici-Baroni, care venea din calificari, aceasta fiind singura lor intalnire.

Mirjana Lucici, o jucatoare precoce si foarte talentata, are in palmares o semifinala la Wimbledon in 1999 si trei titluri WTA, dar din 2004 pana in 2009 a avut doare cateva prezente in meciuri oficiale, din cazua unor probleme de familie. Calificarea in turul 2 la Roland Garros este recompensata cu 70 de puncte WTA si un premiu de 50.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri