Omniasig a platit succesorilor studentei Aura Ion suma asigurata in caz de deces, de 287.500 euro, prevazuta in polita pentru avionul implicat in accidentul din Apuseni de la finele lunii ianuarie 2014, suma care a fost achitata si mostenitorilor pilotului Adrian Iovan, in mai anul trecut.

"Plata despagubirii cuvenite conform sumelor asigurate prevazute in polita de asigurare in vigoare la momentul accidentului s-a facut imediat dupa ce toate documentele de succesiune necesare au fost depuse la dosar de catre mostenitorii legali ai Aurei Ion", se arata intr-un comunicat al Omniasig Vienna Insurance Group, potrivit Mediafax.

Contractul de asigurare a fost valabil pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 si acoperea toate cele 16 avioane si elicoptere ale Scolii Superioare de Aviatie Civila, care a platit 160.020 lei pentru polita. Suma asigurata in caz deces si invaliditate totala permanenta prevazuta in polita de asigurare se ridica la 287.500 euro pentru fiecare membru al echipajului si pentru fiecare pasager.

In comunicatul de luni, Omniasig nu face nicio referire la suma cu care au fost despagubiti succesorii studentei Aura Ion, invocand confidentialitatea datelor. Potrivit Codului Civil, mostenirea se cuvine sotului supravietuitor si rudelor defunctului, si anume descendentilor, ascendentilor si colateralilor acestuia, dupa caz. Descendentii si ascendentii au dreptul la mostenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colateralii numai pana la gradul al patrulea inclusiv.

Ascendentii privilegiati sunt tatal si mama defunctului. Colateralii privilegiati sunt fratii si surorile defunctului, precum si descendentii acestora, pana la al patrulea grad inclusiv cu defunctul. Mostenitorii Aureliei Ion sunt parintii, un frate si doua surori.

Pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, la 20 ianuarie, intr-o zona din Muntii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

La bord se mai aflau copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.
Primele brute subscrise de Omniasig Vienna Insurance Group au scazut anul trecut cu 2,3%, la 860,38 milioane lei (193,7 milioane euro), dar compania a revenit pe profit, cu un castig net de 15,68 milioane lei (3,5 milioane euro), conform standardelor IFRS.

Compania a platit anul trecut despagubiri totale in valoare de 667,79 milioane lei. Vienna Insurance Group, care controleaza Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, este liderul pietei de asigurari din Romania, cu o cota de 19,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri