Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va plati peste 10 milioane de euro pentru restaurarea si punerea in valoare a Palatului Voievodal "Curtea Veche", dupa ce Consiliul General a adoptat, joi, un proiect de hotarare in acest sens.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat, joi, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie pentru obiectivul de investitii Restaurarea si punerea in valoare a Palatului Voievodal "Curtea Veche", scrie Mediafax.

Potrivit proiectului, investitia se ridica la 46.347.375 de lei (10.383.639 de euro). Sunt propuse masuri de interventie pentru eliminarea proiectului iminent de prabusire, demolarea planseelor de beton care au dus la cedarea peretilor de zidarie de dedesubt, realizarea unei retele de centuri de beton armat pe peretii de zidarie, consolidarea stalpilor si boltilor de caramida, consolidarea peretilor, realizarea de noi pavilioane pe structura metalica, injectarea fisurilor si crapaturilor cu mortar de var, masuri pentru eliminarea umiditatii si conservarea si restaurarea vestigiilor arheologice (masuri de extrema urgenta), se arata in proiect.

La acestea se adauga lucrari de refunctionalizare: asigurarea unui circuit muzeistic adecvat (hol de acces, lift), a spatiilor auxiliare necesare functionarii unui muzeu (spatii expozitionale, multifunctionale, administrative, tehnice, de depozitare), inchiderea si climatizarea spatiilor pentru a asigura conservarea vestigiilor, amenajarea terasei de peste pivnitele boltite, acoperirea cu o structura metalica usoara a terasei si interconectarea tuturor spatiilor.

Totodata, vor fi refacute retelele electrice, instalatiile sanitare, reteaua de canalizare si instalatia de incalzire/ climatizare. Curtea Veche este amplasata in zona protejata Lipscani, fiind prevazuta cu grad maxim de protectie.

Istoria monumentului incepe cu intemeierea unei mici citadele - o cetate a Dambovitei, o asezare stabila pentru osteni, care a devenit in timp si resedinta perioadica a domnitorului. Istoria Curtii Vechi se intinde pe o perioada cuprinsa intre secolul al XIV-lea si jumatatea secolului al XVII-lea. Portiunea existenta din vechiul palat voievodal a fost restaurata si partial reconstruta pana in anul 1972.

Sursa foto: Tatiana Volgutova / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri