Peste 5.500 de copii si insotitori ai acestora au vizitat, luni, Camera Deputatilor, in cadrul evenimentului "Porti deschise pentru copii", cu ocazia zilei de 1 Iunie.

Presedintele Klaus Iohannis a fost, luni, gazda pentru sute de copii, care si-au sarbatorit ziua in gradina Palatului Cotroceni cu muzica, baloane, fotografii si selfie-uri cu seful statului, acesta dand numeroase autografe, fie pe cartea sa "Primul Pas", fie pe simple foi de hartie.

"Bine ati venit la Cotroceni! Sunt impresionat! Faptul ca ati venit intr-un numar asa de mare si sunteti asa de bucurosi si entuziasti arata ca, intr-adevar, astazi este Ziua Copiilor. Bine ati venit! Este pentru prima oara cand invit atatia copii si parinti in aceasta frumoasa Sala a Unirii din Cotroceni. Este o ocazie foarte frumoasa si arata ca, oricat de solemna ar fi o sala, daca este plina de copii radiaza de bucurie", i-a intampinat, luni, presedintele Klaus Iohannis pe sutele de copii veniti sa-si sarbatoreasca ziua la Palatul Cotroceni.

Primirea a avut loc in Sala Unirii, unde doi copii nerabdatori s-au dus langa presedinte in timp ce acesta isi tinea scurtul discurs. "Vai, ce frumoasa esti! Tu esti zana Romaniei, te rog frumos sa stai cu mine. S-o aplaudam pe zana Romaniei", a spus Iohannis, in momentul in care o fetita cu o rochie vaporoasa si aripioare a venit langa el si i-a oferit un cadou.

"Ati venit sa sarbatorim impreuna si nu o sa tin un discurs foarte lung. Dar ceva trebuie sa mai spun: de Ziua copiilor «La multi ani» copiilor si tuturor adultilor care, undeva, intr-un colt al sufletului si-au pastrat fiinta de copil. La multi ani, tuturor!", a mai spus Iohannis.

La randul sau, Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al "Salvati Copiii", a declarat ca peste un milion de copii au beneficiat de programele desfasurate, in cei 25 de ani de activitate, de catre organizatie. "Pentru «Salvati Copiii» este un an special, un an in care aniversam 25 de ani de activitate in Romania si sarbatorim alaturi de voi, acesti copii minunati care sunteti. (...) Domnule presedinte, misiunea noastra este aceeasi de 25 de ani: incercam sa lucram pentru ca toti copiii sa aiba sanse egale, indiferent de mediu din care provin si in acesti 25 de ani, peste 1.150.000 de copii au fost cuprinsi in campaniile si programele noastre educationale, de protectie sociala si asistenta socio-medicala. (...) Tot ce am facut pana acum, vom continua pentru ca sunt multe provocari care stau in fata noastra si anume: acces la educatie de calitate pentru copii, protectia copiilor cu parintii plecati in strainatate, migratia tinerilor", a afirmat Alexandrescu.

Laura Armeanu (18 ani) si Andrei Cioaca (12 ani), participanti la Forumul National al Copiilor si Tinerilor ce are loc zilele acestea la Bucuresti, au luat si ei cuvantul, pentru a exprima nevoile copiilor cu dizabilitati si necesitatea imbunatatirii sistemului de educatie.

"Asa cum ati vazut, sunt unul dintre multii copii cu dizabilitati, dar din fericire am avut parte de sustinere. Cred ca noi suntem viitorul si ca, desi avem mici probleme, putem sa fim utili societatii. Avem insa nevoie de sprijin din partea tuturor. (...) Este foarte important, dincolo de curriculum, de profesori pregatiti, avem nevoie de infrastructura pentru ca noua ne este putin mai dificil sa intram in institutiile publice si sa ne desfasuram activitatea. Avem nevoie de rampe, poate de lifturi, de mijloace de transport adaptate nevoilor noastre", a declarat Laura Armeanu.

"Legat de solutiile pentru o educatie de calitate, cel mai important factor ar fi informarea si implicarea autoritatilor deoarece noi, toti membrii de la 'Salvati Copiii' ne intalnim, tragem niste concluzii, insa avem nevoie si de ajutorul altor persoane. De indata ce avem informare si implicare, putem sa crestem bugetul acordat Educatiei. Ma gandesc ca urmatoarea intrebare ar fi: Ce facem cu acest buget? Noi am vrea sa dotam scolile cu aparatura moderna, insa aici intervine o problema - sunt multi profesori care nu sunt pregatiti sa foloseasca aceste materiale. De aceea consider eu ca avem nevoie de personal calificat. In materiile scolare, lucrurile sunt putin inflorite in sensul ca se dau si alte lucruri in afara celor pe care ar trebui noi sa le stim ca sa ne descurcam in viata de zi cu zi. Fiecare materie ar trebui gandita ca sa ne fie mai usor sa invatam", a sustinut Andrei Cioaca.

Cu acest prilej, Romfilatelia a lansat o colectie de plicuri de corespondenta cu timbru imprimat, folosind desene ale copiilor de la Cercul de pictura Culoare si Vis, din comuna Corbeni, judetul Arges. Dupa discursuri, presedintele Klaus Iohannis a fost asaltat de copii pentru a face fotografii si selfie-uri. Iohannis a primit mai multe cadouri, printre care doua desene si un tablou cu mesaje.

Laura Armeanu i-a oferit presedintelui o carte scrisa de tatal sau care este profesor de fizica. Petrecerea a continuat in gradina Palatului Cotroceni, unde Klaus Iohannis si copiii au urmarit cateva demonstrantii de indemanare cu armamentul din dotare ale membrilor Regimentului Garzii de Onoare si Protocol "Mihai Viteazul".

Seful statului a petrecut aproximativ o ora printre copii si parinti, care i-au cerut autografe, fie pe simple foi de hartie, fie pe ultimul sau volum "Primul Pas". A urmat o noua "sesiune" de fotografii si selfie-uri.

In sunetele fanfarei militare, copiii s-au jucat, au mancat dulciuri si au primit cadouri si baloane.

La evenimentul gazduit la Palatul Cotroceni au participat cateva sute de copii din programele educationale ale organizatiei "Salvati Copiii", din scolile partenere organizatiei, copii participanti la Forumul National al Copiilor si Tinerilor si copii ai angajatilor Administratiei Prezidentiale.

Peste 2.500 de copii si parinti au vizitat biroul ministrului de Interne si balconul Revolutiei

Peste 2.500 de copii si parinti au vizitat, luni, biroul ministrului, sala de videoconferinte de la Ministerul Afacerilor Interne si celebrul balcon al Revolutiei din 1989, iar unii copii au primit, simbolic, pentru cateva ore, functii importante in MAI.

Primii vizitatori au venit chiar de la ora 8.00, cand a inceput Ziua Portilor Deschise.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost alaturi de micii vizitatori, carora le-a incredințat, simbolic, pentru cateva ore, funcții importante in minister, inclusiv cea de ministru.

Copiii au vizitat sala unde se organizeaza conferințele de presa, Sala de Marmura, unde au loc videoconferințele și cele mai importante ședințe, biroul ministrului de Interne, precum și balconul devenit unul dintre simbolurile Revolutiei din 1989.

In cadrul evenimentului organizat de MAI cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, viceprim-ministrul pentru securitate naționala i-a acordat "Diploma de erou" unui baiat in varsta de 12 ani, care in luna mai și-a salvat fratele mai mic dintr-un incendiu care le cuprinsese casa. Pentru curajul, altruismul și prezența de spirit dovedite intr-un moment in care viața sa și cea a fratelui sau de cinci ani erau in pericol, Adrian Mate a primit in dar, pe langa diploma, o casca de pompier, dulciuri și o tableta.

Copiii care au venit la Ministerul Afacerilor Interne au putut vedea jandarmii montani coborand in rapel de pe cladirea MAI și demonstrații de scrima, gimnastica și karate, prezentate de copiii de la Clubul Sportiv Dinamo București. Polițiștii de frontiera au fost instructori pentru un grup de copii, invațandu-i tehnici de autoaparare, iar paramedicii SMURD le-au aratat vizitatorilor tehnici de acordare a primului ajutor.

Masini si motociclete ale politistilor, jandarmilor, politistilor de frontiera si pompierilor si un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie au fost alte puncte de atracție pentru copii. Totodata, cei mici au putut afla mai multe despre profesia de criminalist si robotul pirotehnic si au facut cunostinta cu motociclistii Politiei Rutiere si cu salvatorii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Alaturi de copii au fost reprezentanți ai Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Directiei Generale de Pasapoarte, Directiei pentru Evidenta Persoanei și Administrarea Bazelor de Date, Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Nationale și Inspectoratului General pentru Imigrari, Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale Impotriva Traficului de Persoane, Direcției Generale Anticorupție si Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".

Ziua Portilor Deschise pentru Copii este un eveniment devenit tradiție pentru Ministerul Afacerilor Interne, fiind organizat anual cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri