Canicula va persista duminica si luni in mai multe zone din tara si, totodata, de duminica pana marti seara, vor cadea ploi torentiale, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, potrivit unei noi informari emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Informarea este valabila de duminica pana marti, la ora 23.00. Potrivit acesteia, de duminica, vremea va fi calduroasa in toata tara, local caniculara in zonele de campie, iar luni canicula va persista in Campia Romana, Podisul Moldovei si partea continentala a Dobrogei. Se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 de grade in Lunca Dunarii, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, relateaza Mediafax.

Incepand cu seara zilei de duminica si pana la sfarsitul zilei de marti, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta in zonele montane si submontane, in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si pe spatii mai restranse in rest. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor avea trecator aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30 - 40 l/mp, cu precadere in zonele de munte. Pe arii restranse va cadea grindina.

ANM a anuntat vineri ca se vor inregistra, de sambata pana luni, in toata tara, temperaturi de 35 - 36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic, vremea caniculara fiind la inceput in regiunile vestice si sud-vestice, apoi in sud si est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri