Ambasadorul Olandei in Romania, Matthijs van Bonzel, a postat marti, pe pagina sa de Facebook, fotografii cu sotia sa care a fost supusa unei interventii chirurgicale ortopedice la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, multumind medicului care a operat-o, Catalin Cirstoiu, si asistentelor.

"Cristina a suferit azi o operatie ortopedica. Multumim frumos profesorului doctor Cirstoiu si tuturor asistentelor", este mesajul postat marti de ambasadorul Olandei la Bucuresti, potrivit Mediafax.

Cristina went today through an orthopedic operation. Multumim frumos Prof Dr Cirstoiu and all dedicated nurses!Posted by Matthijs van Bonzel on Tuesday, June 16, 2015

Premierul Victor Ponta a mers la o clinica din Turcia pentru o interventie chirurgicala la genunchiul stang, la care s-a accidentat in urma unui meci de baschet.

Marti dimineata, Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook in care afirma ca operatia facuta in Turcia a fost mult mai complicata decat se anticipa si ca este convins ca, pana in luna decembrie, va putea face sport din nou, sustinand ca are totala incredere in medicii romani, dar in tara era imposibil sa aiba liniste si odihna.

"Multumesc tuturor celor care in aceste zile au avut un gand bun pt mine - operatia a fost mult mai complicata decat se anticipa, dar sunt convins ca pana in Decembrie voi putea face sport din nou. Multumiri speciale doctorului Ionut Codorean care a fost langa mine si mi-a dat curaj prin profesionalismul sau (evident ca am totala incredere in medicii romani - aici insa am ceva ce era imposibil acasa - LINISTE si ODIHNA)! Vreau sa-i asigur si pe cei care <se bucura> de necazul meu ca ma voi intoarce mai sanatos si mai puternic!", a scris Ponta pe Facebook.

Medicul Ion Bogdan Codorean, care l-a insotit pe Victor Ponta in Turcia, la operatie, este specialist in traumatologie sportiva la Spitalul Militar Central din Bucuresti, fiind cel care l-a consultat pe premier si i-a stabilit diagnosticul: ruptura veche de ligament incrucisat anterior, ceea ce a determinat o ruptura de menisc intern si leziuni foarte mari de cartilaj.

"Dansul a fost la mine la consultatie saptamana trecuta si atunci am stabilit diagnosticul asta si i-am spus ca trebuie sa se opereze”, a spus Ion Bogdan Codorean, intr-un interviu pentru Gandul.

Potrivit medicului, dupa consultatie, Victor Ponta era hotarat sa se opereze in tara, insa peste o saptamana a luat o alta decizie: ”La dansul alegerea a fost, din ce am inteles eu, numai din prisma izolarii de acolo, sa fie mai linistit, sa nu fie presiunea presei”.

Ortopedul sustine ca operatia in sine este una complicata si ca in Romania sunt cativa medici care pot face o astfel de interventie chirurgicala. Ion Bogdan Codorean este unul dintre acesti medici, facand frecvent astfel de operatii.

In Romania, o astfel de operatie este gratuita in sistemul medical de stat, costurile fiind suportate de la bugetul statului. Intr-un spital privat, costul unei astfel de interventii chirurgicale ajunge la aproximativ 10.000 de lei, dar poate varia in functie de spital si de medic. Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde luni a fost supus unei interventii chirurgicale la genunchi premierul Victor Ponta, este cel la care s-a operat si presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. In perioada in care era premier, respectiv in noiembrie 2011 si februarie 2012, Recep Tayyip Erdogan a fost supus unor interventii chirurgicale la colon.

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul este cel mai mare centru medical privat din Turcia, avand sectii de medicina generala, chirurgie cardiovasculara, oncologie si stomatologie.

"Romania Libera" a scris ca Spitalul Medipol ar apartine unui fost coleg de banca si sustinator al presedintelui Recep Erdogan, Fahretin Hogea, presedintele Turciei si omul de afaceri Fahretin Hogea avand mai multe afaceri impreuna. Presa din Turcia a scris in mai multe randuri despre stransele legaturi dintre presedintele Turciei, Recep Erdogan, si spitalul din Istanbul. Potrivit jurnalistilor turci, sotia sefului de stat este actionar majoritar si coordoneaza activitatea spitalului.

Sursa foto: Matthijs van Bonzel/Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri