Un barbat de 39 de ani, Avram Iancu, care lucreaza ca bibliotecar la Petrosani si este inotator amator, se pregateste pentru a traversa inot, in luna august, Canalul Manecii, el facand ultimul antrenament la Galati, unde va parcurge, duminica, o distanta de 42 de kilometri pe Dunare.

Avram Marius Iancu, in varsta de 39 de ani, este un inotator amator din Petrosani si vrea sa traverseze inot Canalul Manecii, in luna august, dupa ce anul trecut a avut doua tentative nereusite. Pentru parcurgerea Canalului Manecii, supranumit si "Iadul de Gheata" din cauza temperaturii foarte scazute a apei, situata intre 13 si 18 grade Celsius, sportivii nu au voie sa poarte costume de protectie din neopren, potrivit regulamentului competitiei, motiv pentru care traversarea este si mai dificila, scrie Mediafax.

"Am realizat niste tentative foarte bune de a traversa inot Canalul Manecii, am inotat 41 de kilometri din 34 de kilometri (distanta dintre maluri in cel mai ingust loc al canalului - n.r.), deci mai mult decat trebuia din cauza unor curenti foarte, foarte puternici. Sa nu uitam, in Canalul Manecii domneste Dumnezeu. Acolo, conditiile sunt foarte imprevizibile si nimeni nu poate sa spuna suta la suta ca traverseaza. Poti sa pleci pe soare si apa linistita si sa te trezesti in mijlocul unei furtuni si atunci trebuie sa abandonezi tentativa. Ca sa reusesti, chiar daca de multe ori in viata te mai lovesti de esecuri, ca sa reusesti trebuie sa perseverezi, sa incerci in primul rand si, dupa aceea, prin perseverenta si munca si, de ce nu, si cu un pic de noroc, iti trebuie ingaduinta divina, eu cred ca voi reusi. Au fost oameni care prin credinta au umblat pe mare; eu cred ca prin credinta voi putea sa treversez Canalul Manecii", a afirmat intr-o conferinta de presa sustinuta la Galati, Avram Iancu.

Inotatorul a spus ca a inceput pregatirile pentru aceasta noua tentativa de a traversa Canalul Manecii inca din luna decembrie a anului trecut. El a povestit ca, pentru a se antrena, a alergat pe dealurile si muntii din apropirea orasului Petrosani, unde locuieste, si a inotat foarte mult, intr-o prima faza intr-un bazin din localitate, pe timpul iernii. In februarie a inceput o serie de antrenamente foarte dure de aclimitatizare, la temperaturi apropiate de zero grade. "Am taiat, la propriu, gheata lacului cu drujba si am inotat pe sub gheata, de la o copca la alta pentru a ma aclimatiza la temperaturi foarte scazute", a spus inotatorul, care a participat la mai multe competitii de alergare, inot, ciclism si triatlon.

In ceea ce priveste alimentatia, el a spus ca aceasta este foarte importanta si trebuie sa fie cat mai bogata si mai sanatoasa.
La sfarsitul acestei saptamani, Avram Iancu se afla la Galati pentru cel mai dur antrenament de pana acum, el urmand ca, duminica, sa parcurga inot o distanta de 42 de kilometri pe Dunare, pe traseul Gropeni-Braila-Galati. "Ma intereseaza sa petrec cat mai mult timp in apa si aceasta este o ocazie unica de a-mi depasi limitele, de a trece dincolo de limite. Pana acum am facut antrenamente de 3-4 ore, iar in aceasta conjunctura sunt obligat sa imi depasesc limitele si este un lucru bun", a afirmat inotatorul.

El s-a aratat increzator ca, la inceputul lunii august, va reusi sa traverseze Canalul Manecii inot, fara costum din neopren, astfel incat sa devina primul roman care atinge o asemenea performanta. "Eu imi doresc mult lucrul acesta - cat timp voi avea incredere si voi beneficia de increderea romanilor - va pot garanta faptul ca voi face tot ce imi sta putinta pana cand voi realiza acest obiectiv, dar el se va realiza anul acesta", a spus el, dand exemplul lui Tomas William Burgs, un inotator care, in 1911, a reusit sa traverseze Canalul Manecii dupa 15 tentative nereusite.

Avram Marius Iancu este bibliotecar la Biblioteca Municipala din Petrosani, este casatorit si are trei fetite, spunand ca familia l-a sustinut mereu. "Nu exista niciun conflict de interese intre angajator si ceea ce fac eu, pentru ca eu ma duc in mod normal la serviciu, iar ceea ce fac, fac din pasiune, din placere, si aici intervine meritul familiei care este alaturi de mine si ma sustine in ceea ce fac", a afirmat barbatul.
Canalul Manecii este o provocare pentru toti inotatorii, cu atat mai mult pentru amatori. Primul om care a reusit sa traverseze inot Canalului Manecii, din sudul Angliei pana pe malul nordic al Frantei, a fost Jean Salatti, in urma cu 200 de ani, iar pana in prezent distanta de 34 de kilometri a fost parcursa cu succes de 1.284 de ori, conform Asociatiei Channel Swimming din Anglia. Pana in prezent, printre cei care au facut fata provocarii nu se numara niciun roman. Competitia pentru traversarea Canalului Manecii la care va participa Avram Iancu se va desfasura in perioada 9-13 august.

Sursa foto: Fluviul Dunarea/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri